Големите мечти и цели на едно малко момиче

Чужбина – мястото, което ти отнема роднините, приятелите и всичко хубаво, което имаш в твоята мила страна.

Големите мечти и цели на едно малко момиче

На пръв поглед изглежда доста ужасно и стряскащо, но за едно младо момиче от Добрич, което поема този риск на цената да успее, това се оказва един огромен плюс. Днес ще ви срещнем с 24 годишната Назлъ, която никога няма да забрави от къде е тръгнала, ще обича родината си винаги, но знае цената на успехите си, и на какво е способна. Младата жена е завършила средното си образование във „ФСГ Васил Левски“ през 2015 година със специалност икономика и мениджмънт. 


От колко време си в Англия и как реши да заминеш?

- От 5 години съм в Англия и заминахме с една моя приятелка, след като завършихме училище. Това ми беше една от мечтите и успях да я осъществя. 


Какво повече ти дава Англия?

- Предпочетох Англия, защото имах възможност за там. Работих в България през летния сезон като касиер в Кранево в един супер-маркет, заплатата ми беше хубава, не се оплаквах, но знаех, че е само временна работа, а и исках да постигна много повече от това. След лятото работих като кредитен консултант в Технополис - Добрич, за сравнително малко пари и разбрах, че ако нямаш връзки няма да преуспееш. Англия ти взима много, но и ти дава. Тук видях много повече, макар че ми минаха хубавите години в работа и опити да се преустановя тук и да се докажа. Бях на 19 години, имах и възможност да уча в България и да живея, както повече млади хора там, да се забавлявам за сметка на моите родители , да ми плащат университета и разходите, както предполагам повечето студенти там. Англия ти дава много възможности за работа, кариера и успех. Цели и мечти, които можеш да постигнеш, естествено с труд, но в по-добри условия сравнение с България. За 5 години в Англия постигнах достатъчно, това не беше лекна мисия, но когато човек е решен и знае какво иска, той го постига. Завърших университета в Anglia Ruskin Universiry със специалност Bachelor of Science with Honours International Business Management Upper Second Class Honours. Не беше никак лесно, но не съжалявам. Когато дойдох тук започнах от нулата. Естествено никога няма да забравя откъде съм тръгнала. Горда съм с моите родители, които винаги ме подкрепяха и ми помагаха.

Какви мечти имаш да сбъдваш още там?

- Целите и мечтите, които бях си наумила ги сбъднах. Следващата стъпка е да си купим къща тук и да развием бизнес.

Какъв е твоят коментар за ситуацията с БРЕКЗИТ. Какво ще стане с всички хора, които са на острова и с новодошлите?

- Сега става по-сложно, нещото, което ще се промени и ще засяга повечето хора, е оскъпяването на храната. За сега е добре, но може би за напред ще има промени. Мисля, че ще се справим, но пак не се знае, защото все още нищо не е напълно наяве. За емигрантите, които са си тук не мисля, че нещо ще се промени, няма да е лесно за новодошлите. Ще се спират повечето помощи и няма да е както е било преди.

Нещо, което би споделила и посъветвала младите хора? Не мога да кажа, че Англия е за всеки, но мисля, че младите хора ще имат повече възможности и по-добро бъдеще тук. Ще бъдат оценени повече, но естествено, само ако наистина искат да постигнат нещо в живота и имат цели, които искат да осъществят.