Добруджанските градове в старите пощенски картички представят в Дом-паметника „Йордан Йовков“

Представят изложбата на РИМ - Добрич „Добруджанските градове в старите пощенски картички“ във фоайето на Дом-паметника „Йордан Йовков” в Добрич. Тя е едно своеобразно продължение на изложбата от 2020 г. в която бяха показани пощенски картички с изгледи от град Добрич.

Добруджанските градове в старите пощенски картички представят в Дом-паметника „Йордан Йовков“

Посетителите ще могат да видят изгледи от градове в Северна Добруджа и Южна Добруджа от първата половина на XX вeк. Показани са черноморските градове Балчик, Каварна, Констанца. Специално място е обърнато на дунавските градове Тутракан, Силистра, Хърсово, Тулча. В изложбата са включени картички от Генерал Тошево, Меджидия, Бабадаг. Показан е и известния манастир Кокош. Интерес представляват и серията картички със събития случили се в градовете в Северна Добруджа по време на Първата световна война. Изложбата включва 94 картички-снимки и литографии, черно-бели и цветни.



Изложбата ще бъде официално открита на 24 февруари, в 17 часа и може да бъде разгледана до края на месец април. 

Музейните специалисти призовават гражданите, които пазят картички с изгледи от добруджанските градове, да ги дарят на музея. След приключване на миналогодишната изложба бяха дарени 20 картички с изгледи от Добрич.