Партии и коалиции записват желаещите ваксина срещу COVID-19 членове на СИК

Партии и коалиции записват желаещите ваксина срещу COVID-19 членове на СИК
Снимката е илюстративна
Представители на институциите, ангажирани с организацията и провеждането на изборите за народни представители, извършиха оглед на зала „Добротица“, където ще се приемат и обработват протоколите от изборния ден и набелязаха противоепидемични мерки.

Директорът на Регионалната здравна инспекция и секретар на Областния координационен щаб към Областния съвет по здравеопазване д-р Светла Ангелова информира, че гражданите, които ще участват в изборния процес и ще бъдат членове на секционни избирателни комисии трябва да информират съответната партия или коалиция за желанието си да бъдат ваксинирани. Ангажимент на политическите сили е при внасяне на документи в Районна избирателна комисия да представят и списък с лицата, които искат да се ваксинират. „Списъците се предават на РЗИ, като ние веднага създаваме организация на процеса. В момента налични са 2184 дози за участниците в изборния процес за прилагане на първа и втора доза от ваксината, като очакваме още доставки“ – каза д-р Ангелова.


Днес областният управител Красимир Кирилов, заедно с главния секретар на Областна администрация Румен Русев, председателя на РИК Добрич Цонка Велкова, представители на ОД МВР, РД ПБЗН, „Информационно обслужване“ АД и д-р Ангелова извършиха оглед на зала „Добротица“, където ще се приемат и обработват протоколите след обявяване на края на изборния ден. Набелязани бяха конкретни противоепидемични мерки с цел запазване здравето и живота на участниците в изборния процес.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+