Генерал Тошево осигурява безплатни прегледи на лица в неравностойно положение

И тази година в бюджета на Общината са предвидени средства за обезпечаване на целеви програми за профилактика на общественото здраве.

Генерал Тошево осигурява безплатни прегледи на лица в неравностойно положение

Община Генерал Тошево ще сключи договор с Медицинския център в града за изпълняване Общински програми за профилактика на общественото здраве. Насочени са към хора с различни социално значими заболявания във всички възрасти. 



Приетите програми са 11. Сред тях са: профилактика на детското зрение, превенция на заболяванията на слуха в детската възраст, добър естетически вид и комфорт, чрез профилактика и лечение на гръбначни изкривявания и ранно откриване на вродени заболявания на опорно двигателния апарат Включени са още: превенция на исхемичния мозъчен инсулт и свързаните сърдечно-съдови и метаболитни заболявания, профилактика и превенция на захарния диабет и неговото усложнение диабетна полиневропатия и профилактика  на очните заболявания за граждани над 55 годишна възраст.

Тази година акцентът ще бъде върху  пациентите в неравностойно положение. Програмата осигурява профилактичен преглед при специалист от „МЦ 1 Генерал Тошево“ ЕООД . Тя осигурява достъпност до всички медицински специалисти в МЦ 1 (терапевт, невролог, очни болести, УНГ, кардиолог, гинеколог, ортопед).  

За изпълнението на всички дейности по програмите са предвидени 45 000 лв. общински средства до края на настоящата календарна година.

Миналогодишните програми за профилактика на общественото здраве обхванаха 1 392 пациенти по десет програми.