Шест души от персонала на Домашния социален патронаж в Тервел са с коронавирус

Домашен социален патронаж в град Тервел преустановява своята дейност от днес до 9 март. Причината е установено заразяване с коронавирус на шест души от персонала на звеното - петима работници в кухнята и шофьор.

Шест души от персонала на Домашния социален патронаж в Тервел са с коронавирус

Шест души от персонала на патронажа в гр. Тервел са с отрицателни тестове. Те ще формират група, която ще продължи да работи само за потребителите на проект „Топъл обяд“, които са 70 души. 



Кухненският блок на домашния социален патронаж е дезинфекциран. Спирането на работата му ще засегне общо 207 души, които са потребители на патронажа – 144 от тях са от град Тервел, а останалите са от селата Кочмар, Безмер, Попгруево, Жегларци, Божан, Орляк и Полк.Савово. 

В нормален режим засега продължават да работят патронажите в селата Нова Камена, Коларци и Зърнево, които осигуряват храна на общо 104 души от 10 села. 

„Патронажна грижа“ продължава да изпълнява доставки на храни и лекарства по заявка и с лични средства на болни, карантинирани и хора от рисковите групи. Телефонът за заявки е: 0882 301 329 , Ганка Иванова