Готови ли са ресторантите и заведенията да отворят на 1 март, слушайте днес по Радио 99

Лъчезар Росенов – бивш кмет на Добрич в периода 1995-2003 г., ще е специален гост днес в предаването на Радио 99.

Готови ли са ресторантите и заведенията да отворят на 1 март, слушайте днес по Радио 99

Една от темите днес е свързана със заветната дата 1 март, когато ресторантите отварят отново врати, за да посрещнат нетърпеливите си гости.  Готови ли са от бранша да спазят всички изисквания и противоепидемични мерки – така, че на клиентите да им е приятно и уютно, но и да няма рискове за тяхното здраве? Заредени ли са кухните, складовете и фризерите с пресни продукти? На тези и други въпроси потърси отговори репортерът Виктория Влайкова.


Учениците от ОУ „Стефан Караджа” в Добрич са решили да помогнат на болно дете. Цялото училище се включва в изработването на мартеници, които да бъдат предложени на жителите на града, а средствата ще отидат за терапията на малкия Дани, който страда от детска церебрална парализа. По темата Калояна Донева подготви репортаж.

Ще бъде представена и една екологична инициатива на сдружение „Зеленият пламък” – за почистване на замърсени зони в местността „Кобаклъка”, част от които са се превърнали в незаконни сметища. Кампанията ще е на 27 февруари, в събота.

В рубриката „Да си говорим на ТИ” днес гост ще бъде бившият кмет на Добрич Лъчезар Росенов.  Разговорът ще е  за предизвикателствата на времето, в което живеем; за живота и хората; за мотивите, които движат човешкото любопитство и непрекъснатия  стремеж към нови предизвикателства.

Тези и още много интересни теми в ефира на Радио 99 всеки делничен ден точно в 9 часа.