Малчуганите от Детска градина „Радост“ създадоха филм по народната приказката „Златното момиче“

Децата бяха активни творци в дейностите по проект „Нашите приказки“ от Програма „Еразъм+“, в партньорство с детски градини от Унгария, Испания, Румъния и Гърция.

Малчуганите от Детска градина  „Радост“ създадоха филм по народната приказката „Златното момиче“

Те се запознаха с приказката „Златното момиче“, преразказваха я, рисуваха епизоди от нея и организираха изложба с подбрани рисунки. Най-добрите от тях, станаха част от създадените електронна детска книжка и такава на хартия.



Електронната книжка съдържа текста на приказката, двуезичен речник и е озвучена на български и английски език. Техническото оформление на книжките се изпълни от координатора на проекта Искра Иванова.

Атрактивен начин за представяне на българската народна приказка „Златното момиче“ избраха децата и учителите от група „Пчеличка“. През последните седмици, активно, с огромно желание и надпревара се подготвяха за участието във филма по приказката. Сценарият изработи Магдалена Йорданова, върху сценичното поведение на децата и изграждане на персонажите работи Деяна Йорданова. Музикалното оформление е дело на учителя по музика в детската градина Евгения Данова.

Децата, като главни участници в роля, добиха самочувствие, на истински актьори, които представят бита и културата на своя народ.

Приказната история за златното и черното момиче, беше претворена изключително емоционално, за да затвърди представите на децата, че доброто винаги побеждава. За пресъздаване на приказната атмосфера допринесоха красивите декори, бляскавите костюми, красивата игра на малките актьори. За децата участието в проектните дейности представлява не само придобиване на знания и опит, но те реално осъзнават собствената си значимост в света на европейската общност.

Филмът и книжките ще бъдат представени на децата от детските градини в партньорските страни, а нашите деца ще се запознаят с техните приказки, чрез техните продукти.