Яна Вутова - първа в училищния кръг на състезанието Spelling Bee в СУ ”Св. Климент Охридски”

СУ „Св.Климент Охридски“ има двама участници в регионалния кръг на единадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, в което училището участва за поредна година.

Яна Вутова - първа в училищния кръг на състезанието Spelling Bee в СУ ”Св. Климент Охридски”

Яна Вутова от 6 „А” клас, се класира на първо място в училищния кръг. Тя спелува правилно думата „highway“ и победи Mила Чевърганова от 7 клас, която остана втора. И двете ученички имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведена 27 март. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 24 април 2021 в София.


Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. 

Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEEcause we need them". В тази различна учебна година решихме да предложим на нашите пчелички да излязат навън, да се върнат към природата, да наблюдават, да общуват и да научат повече за пчелите и тяхната изключителна роля за нашата планета и за човечеството.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.