Накриво у дома стъпи „Добруджа“

Със спорен гол „Спортист“ отнесе трите точки в Своге

Накриво у дома стъпи „Добруджа“

Първа загуба през пролетния дял на първенството във Втора лига претърпяха футболистите на „Добруджа“. В мач от ХХ кръг добричлии отстъпиха с 1:2 у дома пред „Спортист“ /Своге/. Гостите, които имат реални шансове да финишират трети и да играят бараж за елита, влязоха по-мобилизирани в срещата и в началните минути осъществиха териториален натиск. Постепенно „жълто-зелените“ се поокопитиха и на свой ред поставиха на изпитание Стефано Кунчев. Така се стигна до 26-ата мин., в която вратарят се оказа безпомощен, а името си сред голмайсторите за добруджанци записа Стефан Митев. Юношата на клуба бе най-съобразителен след ниско центриране на далечна греда и от малък ъгъл промуши топката в мрежата за 1:0. Състезателите на „Спортист“ обаче продължиха с напористата си игра и стигнаха до изравняване чрез Деян Христов в 37-ата минута. Опитният нападател наказа грешка в добричката отбрана и с плътен удар с десния крак от 20-ина метра не остави шансове на Димитър Илиев – 1:1.



Равностойният характер на двубоя продължи до 77-ата мин., в която гостите отбелязаха втори доста спорен гол. След разбъркване пред добруджанската врата, топката премина набързо през трима играчи на „Спортист“, като последен с нея игра Иво Харизонов. Защитникът отправи удар с крак от въздуха, след което кълбото попадна в напречната греда и тупна в близост до голлинията. След като страничният съдия не реагира, главният Рюстем Карагарен без колебание зачете попадението и посочи центъра на терена за 1:2. В оставащите минути домакините направиха плахи опити да изравнят, но така и не намериха път към съперниковата врата. След края на мача старши треньорът на „жълто-зелените“ Светослав Петров заяви, че е разочараван както от резултата, така и от цялостното поведение на избраниците си. Влязохме твърде плахо в двубоя и предвид добрите игри в първите двата кръга през новата година, не очаквах да се стигне до подобно негативно развитие. Ако победният гол за Своге е нередовен, нека тежи на съвестта на съдията, в противен случай трябва да се сърдим на себе си и на неадекватния начин, по който реагирахме в конкретната ситуация, коментира наставникът.
„Добруджа“ игра в състав: Д. Илиев, Б. Чуканов, Пр. Петров, Г. Илиев, Цв. Радев /84 - Д. Филипов/, Як. Идризов, Цв. Илиев, Ах. Адемов, Д. Алексиев, Ст. Митев /73 - Ив. Цачев/, Ив. Винков /68 - Ер. Почански/.