Млада жена от Каварна избработва красиви стъкленици с естествени цветя и приказни декори за всеки повод

Веселина Анефи е една млада жена, която е отдала живота и сърцето си на изкуството. Тя е родом от Балчик, но живее в Каварна. Собственик е на едно от водещите арт студиа в нашата област. То носи приказното име „Нарния” – съчетание от имената на децата на младата жена – Никол и Раян.

Млада жена от Каварна избработва красиви стъкленици с естествени цветя и приказни декори за всеки повод



Може да се каже, че това е сбъднатата мечта на Веселина Анефи. Тя е завършила психология, но от дете се занимава с изкуство. В момента изработва и красиви стъкленици с естествени цветя.

„В крайна сметка така се стекоха обстоятелствата, че аз правя пак това, което винаги съм искала  - занимавам се с приложно изкуство. Като малка много обичах ръчния труд, правих гривнички, много рисувах, а картините ми висяха по стените в училището”, сподели тя.


През 2016 година Веселина Анефи създава Арт студио „Нарния”. Първоначалната идея е то да бъде като школа за приложни изкуства, в която да се обучават деца.

„Един ден дойде една майка и ми предложи да направя арт рожден ден за детето й, тогава изготвих първата си украса, която впечатли доста от родителите и започнаха да ме търсят. Беше много цветен арт рожден ден, направих на децата много интересни и забавни снимки. Събрах екип, с който работим и развиваме арт студиото. Искам безкрайно много да благодаря на хората, които са до мен, защото без тях нищо нямаше да се получи”, каза още тя.


Арт студио „Нарния” се занимава с организирането на партита по всякакви поводи и незабравими сватбени ритуали.

„Сватбите са ми голяма слабост, преживявам всяка емоция на младоженците, много е забавно, прекрасно е чувството постоянно да се срещаш с нови хора и да усещаш какво е в главите им. Обикновено ми трябват няколко изречения и вече знам как булката си представя този ден. Винаги се опитвам максимално да ги напътствам, да им давам съвети, за да не харчат излишни пари за неща, които да им оскъпяват повече бюджета, при положение, че могат да си ги набавят по друг начин”, сподели тя.


Отделно младата жена изрисува стени и прави цялостен дизайн на помещения. Впечатляващи и някак вълшебни са и декорите и украсите за фотосесии, които тя изработва сама. Веселина Анефи „вдъхва” живот на сцени от обичаните от всички поколения детски филми „Алиса в страната на чудесата” и „Красавицата и звяра”.


От скоро младата жена изработва и уникални стъкленици с красиви цветя и декорации от естествени материали, подобни на вечните рози, които се предлагат на масовия пазар.

„Масовият наплив по магазините ме беше влудил и тъй като виждах на всякъде едни и същи неща, реших, че тези стъкленици могат да са много по-цветни и с различни миниатюри в тях. Аз съм заложила на сухи цветя и естествени материали. Всяка е индивидуална за човека, за когото я изработвам”, посочи още Анефи.

Освен стъклениците Веселина Анефи предлага и други ръчно изработени подаръци за всеки повод, празник и сезон.  За нея истинското вдъхновение идва отвътре.