Юлиян Губатов ще води кандидатдепутатската листа на „Възраждане“ в Добрич

Юлиян Губатов от Варна е водач на листата с кандидати за народни представители на „Възраждане“ за Добрички избирателен район.

Юлиян Губатов ще води кандидатдепутатската листа на „Възраждане“ в Добрич

След него в листата се нареждат  Константина Спасова, Йонка Маринова, Марин Попов, Петър Петров, Иван Георгиев и Веселин Димитров. 



„Здравеопазване, Образование, национална сигурност, демографски проблеми, преодоляване на икономическата криза и възможност за по-добра бизнес среда в България са приоритетите, за които ще работят бъдещите народни представители от ПП „Възраждане“, заяви Юлиян Губатов по време на официалното представяне на листата. По отношение на бизнеса, основен приоритет на „Възраждане“ е създаването на положителен търговски баланс, тъй като дневно България губи над 500 милиона лева в резултат на не добър такъв, сподели още Губатов. По думите му това може да бъде преодоляно със създаването и подпомагането от страна на държавата на ключови производители на основни отрасли. „В момента България изразходва около 30 милиарда лева, които се харчат и е необходимо една част от тях, например 3 процента да бъдат управлявани под формата на инвестиционен фонд“ – смята водачът на кандидатдепутатската листа. 

Сред исканията на ПП „Възраждане“ са и премахване на ДДС на лекарствата и създаване на  нови държавни аптеки, които да бъдат регулатор на цените на лекарствата в частните аптеки. 

„Друга основна точка в образованието съответно е спиране на финансиране на частните болници от страна на Националната здравна осигурителна каса. Така би се постигнало намаляване на бюджета на здравната каса“ – смята още Губатов.

Той сподели още, че ще е добре да се увеличат медицинските кадри, което е един от основните проблеми в Добрич, защото болницата в града изпитва сериозен недостиг на кадри. 

"По отношение на националната сигурност „Възраждане“ ще настоява  освен за поддържане на редовната армия и за връщане  на  наборната военна служба за период от 9 месеца" - -споделя той.

За мандатност на директорите в училищата се обявиха още от кандидатдепутатската листа на „Възраждане“.

Сред основните проблеми на Добрич Юлиян Губатов посочи жп транспорта. По думите му е необходимо  изграждането на нова жп линия, свързваща Варна-Добрич-Силистра, както и модернизация на подвижния състав, който е морално и технически остарял.  

От „ Възраждане“  споделиха още, че независимо от това какви гласове ще получат на изборите,  ще продължат да работят за и с хората.