Инж. Пенчо Керванов: Предприети са незабавни мерки за отстраняване на проблема с пропадналия участък по ул. „Батовска”

След обилните валежи в средата на месец февруари се наблюдава пропадане по ул. „Батовска“ в Добрич. Според зам.-кметът по „Устройство на територията“ инж. Пенчо Керванов този проблем не е от скоро, защото улягането е ясно очертано на пътното платно.

Инж. Пенчо Керванов: Предприети са незабавни мерки за отстраняване на проблема с пропадналия участък по ул. „Батовска”

От Общинската администрация са предприели незабавни мерки за отстраняване на проблема. 



Пропадналият участък е дълъг около 3 метра, като към момента дълбочината му не надвишава повече от 30 сантиметра. 

Инж. Пенчо Керванов заяви, че вече е направено обследване на подземната инфраструктура. По тази улица минават два основни колектора – единият е битова, а другият - дъджовна канализация. Битовата канализация не е засегната, за разлика от дъждовната. Направено е било заснемане и е установен повреденият участък. По думите на зам.-кмета е възможно да има и други компрометирани участъци, затова обследването ще продължи. В противен случай има опасност такъв проблем да възникне отново. 

„Желателно е там да се преминава с по-малка скорост, защото в противен случай може да изникне сериозен проблем”, заяви инж. Пенчо Керванов. Към момента този път е проходим, но е доста натоварен, тъй като свързва централната градска част с жилищен квартал и много от магазините на големи търговски вериги в края на града. По думите на зам.-кмета в максимално бърз срок ще трябва да се изготви техническо решение на проблема с устойчивост във времето.