Определиха местата за поставяне на агитационни материали в Каварна

Със заповед на кмета на община Каварна Елена Балтаджиева бяха определени местата за поставяне на агитационни материали на регистрираните партии и коалиции за участие в предстоящите избори на 4 април.

Определиха местата за поставяне на агитационни материали в Каварна

Плакати могат да се поставят на определените табла за афиши, както и на сгради, огради и витрини, само с разрешение на собственика или управителя на обекта. 


Забранява се поставянето на агитационни материали на всички административни сгради и провеждането на предизборна агитация в общинските учреждения и институции.

По решение на РИК, агитационните материали, поставени на неразрешени места ще бъдат премахнати или иззети от кмета на общината, при необходимост със съдействието на органите на РУ Каварна към ОД на МВР-Добрич. В изборния ден премахването и изземването на такива материали става от СИК, ако те са в непосредствена близост до изборните помещения по-малко от 50 м.

Партиите и коалициите, участвали в изборите за Народно събрание, в 7-дневен срок след изборния ден трябва да премахнат поставените от тях агитационни материали.