Какво трябва да знаем за предстоящия вот, слушайте днес по Радио 99

Сутрешната програма на Радио 99 започва с темата за парламентарните избори, надпреварата за които стартира преди няколко дни.

Какво трябва да знаем за предстоящия вот, слушайте днес по Радио 99

Гост в студиото в 9 и 30-сет ще е председателят на Районната избирателна комисия в Добрич – Цонка Велкова. Тя ще сподели, какво трябва да знаят жителите на областта за предстоящия парламентарен вот в условията на пандемия. Ще стане дума за избирателни списъци, срокове, указания на ЦИК, обучения на членовете на СИК и други. И още - колко са регистрираните кандидати, които ще се състезават за шест депутатски мандата от 8 Добрички избирателен район; приключи ли процесът на ваксиниране на всички, които ще участват в провеждането на изборите; ще има ли мобилни секции за гласоподаватели, поставени под карантина; има ли постъпили жалби и сигнали за нарушения?



В Международния ден на жената ще ви срещнем с Момка Спасова, която има необичайно за нежния пол хоби. Тя е управител на оръжеен магазин в Добрич, а в свободното си време броди из горите наравно с мъжете, нарамила 20-и калибър пушка. Ловува, откакто се помни, а страстта към лова й е завещана от нейния баща. Как се е запалила по това хоби, пред какви трудности се изправя една жена – ловец, и кое е любимото й оръжие, ще разберем от репортажа на Калояна Донева.

Ще ви разкажем и за атмосферата на традиционното осмомартенско автомобилно рали в Добрич, в което 16 дами демонстрираха майсторство и бързина зад волана.

Тези и още много интересни теми в ефира на Радио 99 всеки делничен ден точно в 9 часа.