Социалните услуги в условия на пандемия, слушайте днес по Радио 99

Сутрешният блок на Радио 99 започва с с разговор за социалните услуги в условията на пандемия.

Социалните услуги в условия на пандемия, слушайте днес по Радио 99

Ковид-кризата постави на изпитание труда и усилията на хора и институции във всички сектори на живота. Но със сигурност двойно по-трудно е всекидневието на работещите в социалната сфера и на потребителите на услуги в нея. В 9 и 30 ч. в студиото ще гостува Албена Донева, тя е директор на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция.Как се отрази пандемията върху дейността в тези центрове; как се работи с потребителите в рамките на противоепидемичните мерки; какви услуги се предоставят на децата и възрастните с трайни увреждания, които посещават тези социални заведения. 



Слушателите ще се запознаят и с актуалната информация за разпространението на коронавируса в Добричка област през първата седмица на месец март. По данни на статистиката, от 1 до 7 март броят на новозаразените е 150, а областта ни, както е известно, вече се намира в т. нар. червена зона по ниво на заболеваемост.

Ще ви заведем и на изложба на стари пощенски картички, върху които са изобразени добруджански градове. Експозицията на Регионалния исторически музей е подредена в Дома-паметник „Й. Йовков”, а какво може да се види в нея, ще разберем от репортажа на Калояна Донева. И, както обикновено, ще има хубава музика, актуални новини и любопитна информация за хора и събития отблизо и далеч.

Тези и още много интересни теми в ефира на Радио 99 всеки делничен ден точно в 9 часа.