БСП откри предизборната си кампания със заявка за победа

С представяне на листата с кандидати за народни представители от 8-и многомандатен избирателен район, БСП за България даде начало на предизборната си кампания в област Добрич.

БСП откри предизборната си кампания със заявка за победа



Водач на социалистите е Мая Димитрова - юрист и председател на Общинския съвет в Добрич.  Тя представи и останалите кандидат-депутати. 

„Във време на пандемия се води много трудно кампания, няма как кампанията да е като тази, която правим обикновено. Ще бъде по-различно, но по-важен е резултатът, който ще покажем на 4 април. Листата, която ще ви представя в момента е от експерти в земеделието, от юристи, от икономисти, от хора, които наистина са доказани в професията си” – заяви Мая Димитрова. 


Втори в листата е Даниел Петков. Той е магистър по право и растителна защита. Народен представител е от  44-то Народно събрание. 

„Като част от листата на БСП за България и като народен представител съм работил и ще работя за създаването на законодателство, свързано със земеделския бранш, както и за популяризирането и развитието на аграрната наука в Добрич. Ние обещахме това нещо през 2017 година и успяхме да го постигнем”- посочи той. 

Трети в листата е Симеон Симеонов. Той е завършил славянска филология и стопанско управление. Председател е на отечествения съюз и се занимава с частен бизнес. 

„За мен е чест да бъда в листата на БСП като представител на гражданското общество и да бъда част от този елитен състав. Добруджа се нуждае от гражданко разбирателство и единение в името на голямата промяна и от съществена икономическа реформа с ускорен икономически растеж и приоритет – авансов ръст на доходите, за да излезем от това позорно последно място в т.н. „Клуб на богатите”” – каза Симеонов.

На четвърто място е Румен Мунтянов. Той е председател на областния съвет на БСП –Добрич и заместник кмет на община Генерал Тошево. Бакалавър е по политология и магистър по икономика. 

„Ще работя основно за това гласът на Добруджа и добруджанци да се чува в София пред централната власт”, категоричен беше Мунтянов.

Пети в листата е Пламен Желязков. Той има икономическо образование, общински съветник е в ОбС – Тервел. Народен представител е от 42-то НС и председател на социалистите в Тервел.  

„Основните направления, по които ще работя, са свързани с повишаване ефективността на публичните разходи и повишаване финансовата самостоятелност на българските общини. Днес някои хора раздават публични финанси от джипове, това трябва да приключи. Трудно се работи по този начин, защото всеки един кмет трябва да се моли в София.  Връзката между столицата и останалата част на страната се губи. Изключително важна за подобряване на нашия регион е пътната инфраструктура и откриването на нови работни места” – каза той. 

На шеста позиция е Сиана Фудулова. Тя е инженер – агроном, банкер и икономист. Общински съветник е в Балчик. Била е народен представител в 40-то и 42-то НС. 

„За мен е чест и отговорност да бъда в листата на БСП. Отговорност, защото пред България стои изключителния избор дали да тръгне към промяната, или да остане в срутището, до което ГЕРБ ни докара. Ще работя в подкрепа на малкия бизнес, защото само така можем да настигнем европейския брутен вътрешен продукт. На нас ни трябват 62 години, за да станем европейци, докато Румъния само 20”, заяви Фудулова.  

След нея е Здравко Здравков. Той е магистър по социална педагогика и агроном. Общински съветник е в ОбС – Крушари и бизнесмен. 

„Надявам се да ни гласувате доверие на 4 април. За мен най-важното като участник в тази листа, ще бъде да изведа добруването на малкия земеделски стопанин, малкия животновъд, малкия зеленчукопроизводител и дребния овощар, на едно друго ново, а не както сега да бъдат натикани в ъгъла, защото зрънцето е спасило България от всички национални катастрофи. То ще го спаси и от тази, до която сме доведени през последните 12 години от ГЕРБ. С визия за Крушари и с грижа за Добруджа, ще работя за добруването на всеки един добруджанец”, посочи Здравков. 

Красимир Мецов е от гражданската квота. Той е бакалавър по маркетинг и мениджмънт, занимава се със собствен бизнес. 

„Като икономист искам да отбележа, че приоритети ми са насочени към бърз икономически растеж, повишаване на доходите на хората и със специален фокус към микро, малките и средни предприятия, достъп до европейско финансиране и не на последно място да работим за нови брандове с деклариран географски район „Произведено в Добруджа””, каза Мецов.

На девета позиция в листата е Георги Събев. Той е магистър по публична администрация и мениджмънт. Кмет е на с. Кардам. 

„Бих искал да работим за това да задържим младите хора в Добричка област, да спрем обезлюдяването на селата. Да осигурим работа на тези млади хора по европейски и национални програми, за да могат да останат тук. В тях е бъдещето и можем да им го осигурим с едно адекватно и добро заплащане”, сподели той.  

Боян Саркизов е магистър по психология и философия. Учител и общински съветник в ОбС – Добрич. 

„Като представител от сферата на образованието, ще ви представя част от нашите политики -  първо реформа с цел издигане статуса на учителя, второ – поправки в закона за училищното и предучилищното образование. Прекъсване на преиначаване на историята в учебниците и един учебник по дисциплина в цялата страна”, заяви Саркизов. 

На 11 позиция е Галин Господинов. Той е магистър по право и счетоводство и одит в нефинансовите предприятия. Главен юрисконсулт на в РУО – Добрич. 

„Ще работя за здравеопазването, защото в момент на пандемия управляващата коалиция се провали отново и в този сектор и затова ще положа всички усилия за по-ефективно здравеопазване. Болниците не са търговски дружества, те трябва да оказват необходимата помощ на всеки български гражданин” – посочи той. 

Дванадесети в листата на социалистите е инж. Иван Костов. Той е магистър – инженер, завършил е и икономика на автомобилния транспорт. 

„Областната транспортна система се нуждае от сериозна реформа, за да може да подпомага по-добре икономиката и гражданското общество. Считам, че на нашата територия имаме проблеми не само с градския, но и с ЖП транспорта. Необходимо е част по-скоро този въпрос да се преразгледа, защото без транспортна логистика, нашата икономика не може да се развива” – каза инж. Костов. 


Мая Димитрова сподели, че в листата са събрани обществени личности от всички общини на област Добрич. 

„Заедно ще работим с грижа за хората и с грижа за Добруджа, какъвто е и слоганът на нашата кампания. Бюлетина номер 4 - на 4 април за победа на БСП, за промяна в България, за смяна на порочното управление на ГЕРБ. Гласувайте с номер 4, на 4 април и победата ще бъде наша” – каза в заключение тя. 


КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!