Областният координационен щаб призовава за строго спазване на противоепидемичните мерки

Областният координационен щаб призовава за строго спазване на противоепидемичните мерки
Временно изпълняващият длъжността областен управител Румен Русев и директора на РЗИ – Добрич д-р Светла Ангелова апелират за стриктно спазване на противоепидемичните мерки на територията на област Добрич.

„Изключително стриктно трябва да се спазват предписаните мерки за отстояние между хората от 1,5 м, да се носи маска, която да покрива носа и устата и да се извършва честа дезинфекция на ръцете и открити повърхности, до които много хора имат достъп, особено в обществени сгради“ – казва Р. Русев. Д-р Светла Ангелова – директор на Регионална здравна инспекция, допълва, че отговорността е на всеки един и само със сериозно отношение и неподценяване на мерките, ще можем да преминем без сериозни поражения през поредната вълна на заболяването. Тя припомни, че област Добрич е в червената зона, като допълни, че само за ден в МБАЛ Добрич за лечение от COVID-19 са постъпили 10 души.


Във връзка с препоръките на Националния оперативен щаб и проведеното заседание на министъра на здравеопазването с директорите на регионални здравни инспекции, в което участва и д-р Св. Ангелова, на 11 март ще се проведе заседание на Областния координационен щаб. Ще се обсъди обективната ситуация с разпространението на заболяването в област Добрич и ще се дискутират нуждите от мерки за противодействие на разпространението на заразата.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+