Готови ли сме да реагираме адекватно при поредната атака на коронавируса, чуйте днес по Радио 99

Специален гост в студиото на Радио 99 ще бъде директорът на МБАЛ - Добрич д-р Георги Желязков.

Готови ли сме да реагираме адекватно при поредната атака на коронавируса, чуйте днес по Радио 99

Заразата настъпва с нови темпове и като че ли разхлабването на мерките и всеобщото успокоение ни изиграха лоша шега. 2774 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Най-много са новите случаи в София, Пловив и Варна. В област Добрич новозаразените са 69, показва стряскащата статистика от тази сутрин. От МБАЛ – Добрич разпространиха чрез медиите тревожен апел към добруджанци, в който болничното ръководство изказва загрижеността и безпокойството си от разпространението на  COVID-19 и призовава към спазване на дисциплина и отговорно отношение към ситуацията. Как се справят медиците на първа линия в такъв момент, пълно ли е ковид отделението в добричката болница, преустановени ли са плановите операции там и има ли наложени извънредни мерки – всичко това ще коментира директора на лечебното заведение д-р Георги Желязков на живо в студиото на Радио 99 веднага след новините в 10.00 часа.



С представяне на листата с кандидатите за народни представители от 8-и многомандатен избирателен район, БСП за България даде начало на предизборната си кампания в област Добрич. Водач на социалистите е Мая Димитрова - юрист и председател на Общинския съвет в Добрич.  Тя представи и останалите кандидат-депутати и даде категорична заявка за победа на предстоящите избори. Още в репортаж по темата.

С каква заявка влиза ДПС в поредната предизборна битка за участие в българския парламент? Каква е оценката за свършеното от властта до момента, какво трябва да се промени, за да заживеят по-добре хората – за всичко това разговаряме с един от най-дълголетните български парламентаристи – д-р Хасан Адемов – бивш социален министър, председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика в 44-то Народно събрание и досегашен народен представител от ДПС от Добрички избирателен район.

Тези и още много интересни теми в ефира на Радио 99 всеки делничен ден точно в 9 часа.