На училище у дома отново - слушайте по Радио 99 днес

Всичко за данъчната кампания на 2021 г. ще научим от Красимир Павлов - главен експерт в звено "Комуникации" при ТД на НАП Варна.

На училище у дома отново - слушайте по Радио 99 днес

Кой и какви доходи трябва да декларира и в какви срокове се подават декларациите в приходната агенция; в кои случаи се ползват данъчни облекчения; как можем да декларираме доходите си в условия на пандемия; какво показва статистиката за област Добрич; какви санкции са предвидени, ако не подадем данъчна декларация? Това са част от въпросите, по които експертът ще направи разяснения. 



Ще потърсим и отговори на въпросите, свързани с поредното преминаване към онлайн обучение на  учениците от 5 до 12 клас от днес за две седмици. В специален репортаж се опитваме да разберем  как се отразява това поредно затваряне у дома на децата и на техните преподаватели? Ще успеят ли седмокласниците и зрелостниците да се подготвят за предстоящите матури? Има ли страх от страна на учителите от заразяване с коронавирус и лош съветник ли е страхът? Отговорите на тези и още въпроси търсим в разговора с дългогодишната  преподавателка по БЕЛ в СУ „Димитър Талев” в Добрич Иванка Михайлова.

Ще продължим темата Ковид-19 и с актуална информация за имунизацията с ваксината Астра Зенека в областта. 300 души са ваксинирани с първа доза от спорната ваксина, информират от РЗИ Добрич. До момента няма постъпили оплаквания. На 12 март, в изпълнение на заповедта на шефа на Изпълнителната агенция по лекарствата, наличните количества от Астра Зенека са блокирани, като се очаква решението на здравните власти у нас за подновяване на имунизациите с този препарат.

Тези и още много интересни теми в ефира на Радио 99 всеки делничен ден точно в 9 часа.