Люто дерби е на дневен ред в Аматьорската минифутболна лига

Епицентърът е квартал „Балик“, който ще бъде разтърсен от 20,00 часа на едноименното игрище

Люто дерби е на дневен ред в Аматьорската минифутболна лига

Все по-завързани и оспорвани стават битките в Аматьорската минифутболна лига, като мачовете се провеждат на едноименното игрище в добричкия квартал „Балик“. Гвоздеят на програмата днес предлага люто дерби между два от претендентите за челните места в надпреварата – лидерите „Безобразните“ мерят сили с представителите на „ЦСКА Добричъ“. Началото на интригуващата среща ще бъде дадено в 20,00 часа. В XVII кръг водачите в класирането не срещнаха проблеми с опонентите си от „Дружба“ и ги отнесоха с 12:1. Резултатът беше открит още в 6-ата минута от Атанас Тодоров. До края на полувремето се разписаха още Кристиян Димитров, а по два гола отбелязаха Евгени Димитров и Радослав Георгиев. Нападателят на „жълто-сините“ избуха още 5 пъти през втората част, както и Цветозар Димов. Попадението за отбора-гост бе дело на капитана Димитър Иванов.



„Червените“ от своя страна не се смилиха над „Бирените чудовища“ и им сложиха шестичка. Армейците действаха по план и се разписаха по 3 пъти в отделните полувремена. Хеттрик реализира бивш футболист с опит в „А“ група – Станимир Андонов. Освен Бънджо, точни бяха още Ивайло Ников, Ивайло Иванов и Вихрен Манолов. Тимът на ЦСКА е с 9 поредни победи, като единствената възможност да се качи на върха е, ако срази „Безобразните, които са без загубена точка в турнира.
Резултати от XVII кръг в АМФЛ: „Безобразните“ - „Дружба“ - 12:1, „СТБ Добрич“ - ФК „Наздраве“ - 2:5, „Гранде“ - „Добрич-Балик“ - 6:2, „Summer Cult“ - МФК „Царичино“ - 8:4, „Бирените чудовища“ - „ЦСКА Добричъ“ - 0:6 и ФК „Айляците“ - „Спортист“ – 9:1.