Уикенд на новото българско кино в Добрич

Много приятна изненада за истинските ценители на седмото изкуство са подготвили от Кино Клуб Икар - Добрич. В края на седмицата, в 3 поредни вечери, ни очаква едно изключително киносъбитие. В добричкото кино ще гостуват 3 нови пълнометражни български филми, които ще бъдат представени от техните автори.

Уикенд на новото българско кино в Добрич

3 нови български филми ще могат да гледат любителите на киното в Добрич от петък до неделя. Прожекциите са от 19 часа.


 

Уикендът на новото българско кино в Кино Клуб Икар започва в петък (11 ноември) с филма "Дървеното езеро". Седнал на брега на Дървеното езеро, един непознат ни насилва да отговорим на трудни и неочаквани въпроси: как се представяме и как живеем със собствените си имена? Как разказваме спомените си и какво помним въобще? Как отстояваме идеите си и какви са нещата, в които вярваме? Непознатият ни насилва да отговаряме, да говорим, но дали самият той знае за какво говори?

 

На следващия ден - събота (12 ноември) от 19 часа е прожекцията на "Опасни игри". Очаква се потвърждение филмът да бъде представен от режисьора Темелко Темелков и главната героиня на филма Христина Тушева - шампионка по бокс, стилист, модел на „Плейбой”, автор на онлайн изданието Rich Guys Hunter. "Опасни игри" е поглед отвътре, към вдъхновяващата история на Христина - младо момиче, което се превръща от едно пълно дете в изкушаваща секси икона. От шумът и потта в боксовата зала, до безкрайността и спокойствието под водата, от малкото дебело момиче, до ловеца на богати момчета, от секса до изкуството. "Опасни игри" е откровен разказ за силата на духа и волята за успех.

 

Гвоздеят в програмата е неделната прожекция на "Малък-голям" от 19 часа в Кино Икар. Филмът ще бъде представен пред добричката публика от режисьора Ясен Григоров и певицата Деси Слава. След прожекцията Деси Слава ще пее специално за зрителите и ще се срещне с феновете си.

 

"Малък-голям" е музикален филм, смесващ несъвместими музикални стилове на фона на живия разговор между членовете на разпаднала се трашметъл група. Специално заснети за филма музикални клипове на български изпълнители илюстрират историята на групата. Звездата Деси Слава преплита история си с тази на трашърите, разкривайки връзката си с член на групата. Филмът спечели наградата на критиката на 30-ото издание на фестивала "Златна роза" през октомври . 

 

Снимки: Фейсбук профил на Кино Икар

 

Историите на траш-метъл банда и чалга звездата Деси Слава се преплитат във филма "Малък-голям"Историите на траш-метъл банда и чалга звездата Деси Слава се преплитат във филма "Малък-голям" 

 

Очаква се Христина Тушева да представи "Опасни игри" в Кино Икар в съботаОчаква се Христина Тушева да представи "Опасни игри" в Кино Икар в събота