Нови 2500 декара гори влизат в обхвата на ДЛС-Тервел

Горите са в земеделски територии, като със заповед на министърът на МЗХГ Десислава Танева е променено предназначението им в горски територии.

Нови 2500 декара гори влизат в обхвата на ДЛС-Тервел

Тъй като до момента те са били със статут на земеделски земи не е имало възможност в тях да се извършават мероприятия по стопанисването им, което е довело до влошаване на санитарното им състоянието.


За запазването на тези площи се предвижда извършването на активни мероприятия за грижа, съхранение и възстановяването им, като стопанството разполага с необходимия капацитет за осъществяването на тези дейности. В тях ще бъде извършена активна залесителна дейност, почистване и възстановяване на наличната горска растителност.

Тези имоти се намират в територия с изключително ниска лесистост, поради което промяната на предназначението им и включването им в държавните горски територии е от изключителна важност. За да просъществува гората има нужди от непрестанни и неуморни грижи. Ръководството на СИДП е предприело подобни действия и за други терени, като целта е увеличаване на зеленото богатство на България.