Ковид-19, ваксините, изборите - слушайте днес по Радио 99!

Сутрешния блок на Радио 99 започва с горещата тема на деня – Ковид-19. Наблюдава се покачване броя на заразените с коронавирус и данните през последните седмици сочат тревожна тенденция.

Ковид-19, ваксините, изборите - слушайте днес по Радио 99!

По думите на директора на РЗИ – Добрич д-р Светла Ангелова 14-дневната заболеваемост в областта е 282,3 на 100 000 жители. Все още е наложена забрана за използването на ваксините на Астра Зенека, затова за момента се ваксинират единствено хората, включени в приоритетните групи. Можем ли да се ваксинираме, ако не сме здравно осигурени и как се процедира с чужденците, които пребивават временно у нас? Очаквайте репортаж по темата.



Ще си говорим за парламентарните избори на 4 април. В студиото в 10 ч. ще ни гостува д-р Севдалин Куцаров – водач на листата на политическа партия „Републиканци за България” в 8-ми Добрички избирателен район. Той е кардиохирург с почти 30-годишен опит, има придобити две медицински специалности, както и защитена магистратура по обществено здраве и здравен мениджмънт. От разговора с д-р Куцаров очакваме да научим с какви амбиции „Републиканци за България” влизат в изборната надпревара, кои са акцентите и приоритетите им за развитието на област Добрич. В предаването, както обикновено, ще има актуална информация, любопитни новини и хубава музика.

Тези и още много интересни теми в ефира на Радио 99 всеки делничен ден точно в 9 часа.