Предадоха на съд двамата младежи, обвинени в убийството на 41-годишен мъж

Предадоха на съд двамата младежи, обвинени в убийството на 41-годишен мъж
Снимката е илюстративна
Окръжна прокуратура - Добрич предаде на съд 20-годишният Ш.Р. и 19-годишният му съучастник Р.К., обвинени в грабеж, придружен с убийството на мъж от Добрич.

За извършеното престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.


Тялото на жертвата било открито случайно в землището на добричкото село Котленци на 22 септември 2019 година. Самоличността му била установена – мъж на 41 години от Добрич, обявен за издирване от близките си, тъй като на 12 септември не се прибрал в дома си. Резултатите от извършената аутопсия показали, че смъртта на мъжа била насилствена и настъпила от нанесени му множество прободни рани. Установена била липсата на златни накити, които жертвата носел - златен ланец и няколко гривни с тегло 141,30 грама, както и на мобилния му телефон.


В хода на разследването по случая, се установила съпричастността на двамата млади мъже към извършеното престъпление. Ден преди извършването му, те се уговорили да се срещнат с по-възрастния си познат, да го изведат извън града, където да го умъртвят с нож, за да вземат златните му накити. На 12 септември 2019 година Ш.Р. и Р.К. осъществили плана. След като убили 41-годишният мъж, ограбили златните му накити и оставили тялото му в землището на с. Котленци. Още на следващия ден двамата обвиняеми пристъпили към продажба на отнетите бижута в магазин във Варна. Получената сума младите мъже разделили помежду си.


Предстои делото срещу двамата обвиняеми да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+