Мая Манолова представи листата с кандидати за народни представители на коалиция „Изправи се! Мутри вън!” в Добрич

Лидерът на движение „Изправи се.БГ” Мая Манолова беше на посещение в Добрич днес. Тя представи кандидат-депутатите от коалицията „Изправи се! Мутри вън!” от 8-и многомандатен избирателен район.

Мая Манолова представи листата с кандидати за народни представители на коалиция „Изправи се! Мутри вън!” в Добрич


„Листата ни в Добрич, както и в почти всички общини в България, е без парашутисти, без хора, спуснати от София, които да нямат нищо общо с региона. Аз стоя плътно на 100 % зад всеки човек от тази листа и техните каузи, а те са за достойни и справедливи трудови възнаграждения, за уважение към работещите хора на България. Кауза на „Изправи се.БГ” е и да опазим природата на България зелена и чиста, против сме зариването на България с боклуци, против изграждането на инсталации за изгаряне на отпадъци, против източването на язовирите, изсичането на горите, замърсяването на въздуха и против добива на газ в Добруджа и изобщо унищожаването на българската природа – последното важно и непипнато нещо в нашата страна” - заяви Манолова. 

Тя допълни, че основен приоритет на коалицията е повишаване на доходите, минималната работна заплата да стане 1250 лева и преизчисляване на пенсиите, така че възрастните хора да живеят нормално, спокойно и достойно в държавата, за която са работили.

„Ще работим и за възстановяване върховенството на правото. Хората на площадите скандираха искания на две оставки – на Борисов и на Гешев, затова и в нашите листи в цялата страна има много юристи и адвокати. Нивото на 44-то Народно събрание, включително и по отношение качеството на юристите там, беше наистина трагично. Необходимо е законодателството да се прави от образовани хора с опит и практика, а също така е и време Народното събрание да върне своя имидж на висш орган в парламентарната Република България, а не да владее отдел на партийната централа на управляващата партия. Председателят на парламента да бъде обиждан и унижаван от премиера. Ние сме за това да върнем достойнството и мястото на българския парламент, като висш орган, който взима най-важните решения и пише законодателните актове”- допълни Манолова. Тя беше категорична, че за постигането на тези цели са нужни смели, почтени, грамотни, образовани, активни и подготвени хора, каквато са кандидат-депутатите в Добрич. 


Водач на листата е инж.  Стоянка Кескинова. Тя е реноватор и се занимава с  вътрешен дизайн. „Родена съм Добрич, живея тук и смятам да продължа да живея в нашия град. Моите приоритети са туризъм, земеделие, малък и среден бизнес и здравеопазване”, заяви тя. 


Втори е Явор Георгиев от Добрич. Завършил е информационни технологии. „Моята кауза е защита на Добруджа срещу добива на газ, разкриване на Медицински колеж в Добрич и по-добро сътрудничество между общини и държава”, заяви той. 


Трети в листата е Ташко Ташев, предприемач. „Най-важното е да променим реда, по който се случват нещата в държавата. Да направим нов ред в съдебната система, прокуратурата и да дадем шанс на всички граждани да бъдат в управлението на държавата”, каза той.


На четвърта позиция е Марияна Василева. Тя е председател на ПП „Движение 21”, адвокат. „Моята борба е за справедливост, работеща съдебна система. Във всички институции да се въведе ред, защото когато има ред, има и спокойствие, сигурност и добри отношения”, категорична беше тя. 

Следва Ради Радев. Той е корабен капитан. 

На шеста позиция е Атанас Йорданов. Той се занимава с туризъм. „Една от моите каузи е да се разработи алтернативния туризъм в региона и да се възобновят ученическите спортни школи в град Добрич и областта, за да се върнат децата в спорта”, каза той. 


Галин Бахнев развива собствен бизнес в областта на туризма, сред неговите приоритети са разрешаване на проблемите в сектора след ковид –кризата, които според него не са никак малко. 

След него е Светослав Ташев, който се занимава с пчеларство. 


Девета е Веселина Тупарева, която е родом от Шабла, но живее във Варна. „Каузата, за която сме всички в тази коалиция, е за промяна, която ще ни донесе много по-добро бъдеще за напред, да живеем всички спокойни с един справедлив обществен ред”, каза тя. 


На 10 позиция е Атанас Атанасов – земеделски производител и председател на инициативния комитет против добива на газ в Генерал Тошево. „Благодарение на Мая Манолова съм тук, защото през 2017 година тя беше до нас, когато ни беше нужна подкрепа. Днес ние сме с нея, защото знаем, че битката продължава за съжаление и има кой да ни подкрепи”, заяви той . 

След него в листата е Тодор Топчев - архитект. 


На 12 позиция е Димитър Иванов, миньор от мина „Оброчище”. „С госпожа Манолова водихме ожесточена война хората да получат дължимото им, постигнахме успех – хората поне си взеха заплатите. Рудникът го затвори държавата в лицето на Борисов. Останахме без рудник в Добруджа. Искаме да променим нещата към по-добро”, категоричен беше той. 

Мая Манолова заяви, че листата е Добрич е представена изцяло от граждани. „На повечето от местата нашите листи са 90% гражданска квота и 10 % партийна. Тук е 100% гражданска квотата, което е добре и аз съм изключително щастлива, че ще работим хора, с които сме споделяли каузи, повдигали сме въпроси и сме намирали решения. Също хора професионалисти, компетентни и познати в града и областта, на които гражданите могат да разчитат. Аз се гордея с листата тук и смятам, че ще постигнем минимума на нашата програма”, каза Манолова. 

„Не трябва да стоим и бездействаме, дори само чрез гласуване можем да покажем, че сме активни граждани, че мислим за бъдещето ни и това на децата ни.  Гласувайте за номер 18!” на 4 април”, каза в заключение водачът на листата инж. Стоянка Кескинова. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!