Детска ясла „Пролет“ в Добрич празнува 45-годишен юбилей

Днес, 22 март, Детска ясла „Пролет“ празнува 45-годишен юбилей. И въпреки че сега сградата е тиха и липсва детски смях и глъч, малчуганите вече усетиха и преживяха празника, благодарение на екипа на детското заведение.

Детска ясла „Пролет“ в Добрич празнува 45-годишен юбилей



Видео спектакъл „Пролетна приказка“ събра емоциите на всички групи в яслата. Малките участници се превъплътиха в цветенца, пчелички, пеперудки, лястовички, жабки и катерички. С весела музика, пъстри тоалети и добро настроение децата пресъздадоха пристигането на пролетта. Всяка група беше заснета поотделно, а с помощта на диктор се направи връзка между отделните танци. Децата от група „Синчец“ демонстрираха своите музикални умения и изпълниха химна на Детска ясла „Пролет“, а Преслава от група „Лале“ поздрави всички деца и родители със стихотворението „Нашата ясла“.


В ДЯ „Пролет“ пристигнаха Поздравителни адреси от името на Община град Добрич в лицето на кмета Йордан Йорданов и на д-р Баева – зам.-кмет „Хуманитарни дейности“, а от името на родителското настоятелство виртуален поздрав поднесе г-жа Павлина Димитрова – поверила вече четвъртото си дете на грижите на екипа на Детска ясла „Пролет“.


От своя страна, директорът на детското заведение, г-жа Мария Боянова, се обърна с поздрав към всички, по случай празника.

„Уважаеми дами и господа, скъпи колеги, родители и приятели на Детска ясла „Пролет”. Изключително удоволствие и привилегия е за мен да поздравя всички Вас, оставили следа в 45 годишната история на детската ясла. Отворила врати през далечната 1976 г., тя е съхранила красиви спомени от стотици деца и техните родители, от десетки колеги, някои извървели тук целия си трудов път, спомени от много приятели с големи сърца, повярвали и подкрепили нашите идеи с безброй щастливи мигове. Вече 45 г. Детска ясла „Пролет” отстоява мисията си да бъде храм, в който отглеждаме и възпитаваме талантливи, любознателни, знаещи и можещи деца, изграждаме у тях ценности, които ще им помогнат да израснат добри и достойни хора. Трудно е да се опише Детска ясла „Пролет” с малко думи. За някои тя е дом, спокойствие и сигурност, надежда; за други призвание, амбиция, мечта. Детска ясла „Пролет” е пъстър свят, изпълнен с много топлина и вълшебства, звънлив детски смях и безгрижни, палави игри. Днес, от дистанцията на натрупания опит, с гордост изтъкваме огромния принос на детската ясла в успешната социализация на най-малките членове на обществото ни. Тук се отглеждат 100 деца на възраст от 1 до 3 години, разпределени в 5 групи. За тях се грижат 2-ма педагози, 10 мед. сестри, 10 детегледачки и 6 души административен и помощен персонал. Като на всяка годишнина, правейки си равносметка, идва моментът, в който изказваме нашата признателност и благодарност към важните за нас хора. Благодарим на Община град Добрич за оказаните съдействие, подкрепа, съпричастност и доверие. Благодарим на г-жа Кина Драгнева, дългогодишен директор на детската ясла, с огромен принос в изграждането на модерната й визия, с утвърждаването й като детско заведение със собствен профил и авторитет. Сърдечно благодаря на Вас, колеги, които с професионализма си поддържате този авторитет. Благодаря за обичта, грижата, търпението и всеотдайността Ви. Благодарим на Вас родители, които ни вярвате, разбирате и подкрепяте нашите идеи. Благодарим на всички благодетели, допринесли за създаване на комфортната и топла атмосфера в яслата. Незабравим момент е обновяването на двора на детската ясла и обособяването на 5 площадки, всяка с различна визия, благодарение на благородния жест на семейство Желеви, чийто спомен за тяхната дъщеря ще живее вечно в поколенията. Благодарим на „Родителско настоятелство ясла Пролет”, наши дългогодишни партньори, с чиято помощ осъществихме няколко проекта в яслата и даваме възможност на децата да растат в чиста, хармонична и стимулираща среда. Всички заедно сме част от голямата идея да градим едно по-добро и щастливо бъдеще за децата. Пожелавам на всички Ви да сте здрави, силни и да намирате смисъл във всичко, което правите. На вас, деца, пожелавам да растете здрави, усмихнати, щастливи и безгрижни“.