Започнаха дейностите по изпълнение на капиталовата програма на Община Генерал Тошево

Усилена работа върви по изпълнение на капиталовата програма на Община Генерал Тошево за 2021 година.

Започнаха дейностите по изпълнение на капиталовата програма на Община Генерал Тошево

Предвид предстоящите избори за народни представители, първо приключиха строително-монтажните дейности по два от обектите, където ще се помещават изборни секции – това са помещения в НЧ „Христо Ботев 1942“, село Рогозина и НЧ „Св. св. Кирил и Методий“, село Пчеларово.



Освежаването на двете помещения включваше цялостно боядисване на стените, подмяна на ел.инсталацията, смяна на дограма и врати, поставяне на окачен таван тип „Армстронг“, подмяна на подовата настилка, монтиране на енергоспестяващи LED тела. Стойността на изпълнените строително-ремонтни дейности на двата обекта е 4 800 лв. с ДДС.

В момента се работи по още два обекта. Това са кметство село Равнец и клуб на пенсионера село Къпиново.

В Равнец ще се ремонтира част от покрива на кметството, предвиден е ремонт на помещението за избори, включващ направа на таван от гипсокартон с топлоизолация, гипсова шпакловка по стени и тавани и боядисване. Стойността на ремонта е  19 860 лв. с ДДС.

За клуба на пенсионера в село Къпиново е предвиден ремонт включващ: демонтаж на металната дограма по фасадата, монтиране на нова, полагане на облицовка по стените и таваните, полагане на топлоизолация, боядисване и нова подова настилка. Стойността на договора за изпълнение е 15 600 лв. с ДДС.

Ремонтните дейности имат за цел да подобрят материалната база, която освен дейности с общински характер, обезпечава и провеждането на  избори.