Още седмица учебните заведения от област Добрич могат да кандидатстват за обучителната програма “Училища за пример”

Седем дни остават до крайния срок за кандидатстване за втория випуск на програма “Училища за пример” на фондация “Заедно в час”.

Още седмица учебните заведения от област Добрич могат да кандидатстват за обучителната програма “Училища за пример”

Програмата е двугодишна и подкрепя училищата да разработват и прилагат устойчиви и ефективни практики за преподаване и управление на училището, които допринасят за успеха на всеки ученик. Участието в програмата е безплатно за училищата, като за включените курсовете са включени в регистъра на МОН и всички, които ги завършат успешно, получават квалификационни кредити.



Крайният срок за кандидатстване е 30 март през формуляр на сайта www.zaednovchas.bg.

За участие в програмата могат да кандидатстват всички държавни и общински училища от областите Варна и Добрич, без значение от населеното място, броя учители и профила на училището. Ключово условие за участие е училищните екипи да са мотивирани и да търсят училищна промяна, която поставя учениците в центъра на обучителния процес. 

Преди крайния срок, на 25 март (четвъртък), предстои и специално онлайн събитие, където директорите и представители на училищата могат да зададат свободно своите въпроси за програмата, обученията или да научат повече от участници от първия випуск на програмата. Уебинарът ще се проведе от 17:00 в zoom и изисква само предварителна регистрация тук.