ПП „Има такъв народ“ представи програмата си в сектор туризъм

На среща с граждани от ПП „Има такъв народ“ представиха програмата си за развитие на туризма в България. На събитието присъстваха водачът на листата за област Добрич Дилян Господинов, общинският координатор за Балчик Иван Ганев и експертите Ивайло Кожухаров и д-р Ивайло Христов.

ПП „Има такъв народ“ представи програмата си в сектор туризъм

Програмата на ПП „Има такъв народ“ в сферата на туризма е разработена с участието на множество експерти от различни области, подчерта по време на срещата си с граждани Ивайло Кожухаров. За него туризмът е мисия и кауза.



Според програмата крайно време е в Министерството на туризма да работят експерти в тази област. Този бранш през последните години по официални данни дава 11-13% от БВП на страната ни. Спадът в туризма през 2020 година възлиза на 60%, а в някои от секторите достига и 80 на сто.

От ПП „Има такъв народ“ подчертават, че за тази година предвиденият бюджет за Министерството на туризма възлиза на рекордните 30 милиона лева. Според тях обаче тук въпросът е как те ще бъдат разходвани. В програмата на партията е предвидено създаването на приоритетни фокус групи, в които да присъстват представители на министерството, но и такива на браншовите организации.

Планирано е и създаването на Единна платформа, която да събира на едно място нуждите на бранша. Целта е да може да се прогнозира от какви кадри ще има нужда той в следващите 5 до 10 години. Според експертите от ПП „Има такъв народ“ развитието на туризма трябва да бъде в няколко аспекта - организация, продукт, маркетинг и инфраструктура.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!