Как японци учат български народни танци, слушайте днес по Радио 99

Днешното предаване на Радио 99 започва с тема № 1 – Ковид-19. Разпространението на инфекцията, третата вълна и нейните измерения в област Добрич.

Как японци учат български народни танци, слушайте днес по Радио 99

Ще чуете за лучая със заразените с коронавирус потребители в Дома за възрастни с деменция в с. Опанец. Взривът вече е овладян и сега работата в социалното заведение върви в нормален ритъм, уверяват от Регионалната здравна инспекция. 



В петъчната рубрика „99 посоки” е предвидено пътешествие до Страната на изгряващото слънце. Стоян Господинов – главен художествен ръководител на ПФА „Добруджа”, ще е гост в студиото ни в 10 ч. Той ще разкаже за своето пътуване до Япония и как японците играят български народни танци и  какво ги впечатлява в нашия фолклор.

Възможно ли е в едно състезание един отбор да спечели 24 медала? Възможно е, ако състезателите са от карате клуб „Самурай” в Добрич. Точно толкова са отличията, които младите каратеки завоюваха в турнира за Купа „Цар Калоян” във Велико Търново. За успешното представяне на талантливите състезатели ще научим в репортажа.

Тези и още много интересни теми в ефира на Радио 99 всеки делничен ден точно в 9 часа.