От ПП „Има такъв народ“ представиха програмата си в сектор здравеопазване

На среща, в присъствието на лекари и медицински персонал, от ПП „Има такъв народ“ разясниха програмата си в сектор здравеопазване.

От ПП „Има такъв народ“ представиха програмата си в сектор здравеопазване

На събитието присъстваха водачът на листата за 8 МИР Добрич Дилян Господинов, д-р Ивайло Христов и д-р Едвин Васви. Програмата на партията е амбициозна, тя предвижда цялостна промяна в модела на здравеопазването, познат ни през последните години, като първите промени трябва да настъпят на законово ниво. Пред присъстващите д-р Ивайло Христов сподели основните пунктове, по които ще се работи с тяхно усилие в следващия Парламент. Работата ще бъде насочена към промяната на сегашния модел на финансиране на здравните заведения, така че те да не бъдат търговски дружества. 



От партията стоят твърдо зад убеждението, че трябва да бъде създадена и ефективно работеща доболнична помощ и общодържавна система за профилактика на социалнозначимите за България заболявания и тя да не е фиктивна, както досега. Според един от експертите, участник в създаването на програмата – д-р Ивайло Христов, крайно време е в България да заработи ефективна национална система за спешна помощ, в която задължително да има и авиационно звено. 

По отношение на един от най-наболелите проблеми в здравеопазването, а именно кадровото обезпечаване, от ПП „Има такъв народ“ имат амбицията да подобрят условията за младите специализанти в страната ни, както и да въведат финансовото подпомагане за студентите по медицина, след което те задължително да работят в България. 

Като млад лекар д-р Едвин Васви обърна внимание върху практическите занимания в университетите по медицина, които трябва да бъдат увеличени като обем, както и на недобрата атмосфера в голяма част от здравните заведения в страната ни за специализантите.

Присъстващите лекари и медицински специалисти участваха активно в срещата, като зададоха редица въпроси и дадоха своите предложения за подобряването на системата на здравеопазване в България. 

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!