Основната цел на ПП „Глас народен” е да образова политически гражданите и да активира негласуващите

Интервю с председателя на Политическа партия „Глас народен” Светльо Витков и Михаил Михов - водач на листата с кандидати за народни представите от 8 МИР.

Основната цел на ПП „Глас народен” е да образова политически гражданите и да активира негласуващите



Здравейте, г-н Витков. Да започнем с това, с каква заявка влизате в надпреварата за следващото Народно събрание?

Ние не влизаме със заявка, ние влизаме директно в битката за парламентарните избори. Тази парламентарна битка ни е четвъртата, в която влизаме. Влизаме не с очаквания, а с пълни сили – това, което можем да направим. Дали ще вземем 4%, тъй като всички партии обясняват, че ще вземат 4%, за нас това не е важно. По-важното е да образоваме политически хората, за да не гласуват за все същите партии, показали във времето, че са вредни. Нашата цел не е на всяка цена да се влезе в парламента, защото който влезе в парламента сега с малък процент, ще бъде принуден да бъде политически слуга, а ние не искаме да сме обслужващ персонал. Нашата цел е бавно и постепенно израстване като партия и образоване на българските граждани, за да могат да вземат правилните и нужни на страната решения. 

Слоганът на вашата кампания е „Кой освен нас?”. Какви послания носи?

Кой освен нас остана читав на политическата сцена. 

Какъв резултат от изборите бихте приели за изборна победа?

Всеки резултат за нас е изборна победа, защото даваме  от себе си всичко, което можем – усилия, средства, време. Не е важен резултата, за нас е важно, че няма да спрем и да се откажем докато в наше лице българските граждани не видят заслужилите да влязат в парламента и да управляват. 

На какво залага „Глас народен” в програмата си, какви са Вашите приоритети?

Приоритетите са три. Първият приоритет е политическа образованост и активност. Ще се оправим само тогава, когато хората, които искат да се оправят сами, станат повече от тези, които искат да ги оправят. Много е важно хората да са активни политически, за да отстояват избора си и да правят такъв. Вторият приоритет е национално самосъзнание  и самочувствие. Това липсва в повечето българи. България не над всички, а за всички!

Кой е най-тежкият проблем за България към момента и какво според Вас е неговото решение?

Тежките проблеми не са един или два. Ако трябва да ги степенуваме, най-тежкият проблем е мисленето на българите, че някой трябва да ги оправи и че политиката е средство само за забогатяване. Това трябва да се промени, корупцията никога няма да изчезне, да бъдем реалисти, но тя трябва да влезе в регулирани параметри. 

На какви хора сте заложили в листите си в страната и как бихте коментирали кандидат-депутатите от област Добрич?

Залагаме на млади хора, на хора с образование, ценз, работа. Това са хората, които могат да променят България във варианта, в който искат всички. 


Тук с нас е и водачът на листата кандидати за народни представители на „Глас народен” от 8 многомандатен избирателен район Михаил Михов, здравейте, бихте ли се представили с няколко думи за жителите на област Добрич?

Казвам се Михаил Михов, живея  и работя в  Добрич. Семеен съм с две прекрасни деца. Висшето ми образование е Индустриален Мениджмънт. Работя като мениджър в международна компания. Свободното си време, макар и да е малко, го отдавам на семейството си и разходки из България.

Представете с по няколко думи и останалите кандидат-депутати. 

В листата за народни представители на ПП „Глас Народен” в Добрич са хора с експертиза в сферата на туризма, селското стопанство, икономиката, образованието и търговията. Всички те са активно работещи в своята област и ежедневно допринасят за каузата на „Глас народен”, независимо дали има избори или не.

Коя според Вас е приоритетната тема за жителите на област Добрич? Кои са най-наболелите проблеми на региона според Вас?

Най-наболялата тема в момента, както всички знаем, не само на местно, но и национално ниво, е Covid-19 и недостига на квалифицирани специалисти. Община Добрич е предприела необходимите действия за осигуряване на специалисти, посредством направените постъпки за възстановяването на медицинския колеж в града, но със сигурност тази целеустремена крачка, трябва да бъде подкрепена и на национално ниво.

Друг проблем на областта е икономиката, която е свита в следствие на епидемиологичната обстановка. В тази връзка е необходимо да бъдат приложени адекватни мерки, които да подпомогнат за преодоляване на кризата и възстановяване на бизнеса, а не неговия фалит. 

Селското стопанство е приоритетна област в региона, която не трябва да бъде пренебрегвана, а стимулирането на земеделските производители - да бъде на европейско ниво.

Образованието – накъде без него. Потребността от образованост на българския гражданин трябва да си остане на първо място. Това е приоритет, не само за определения регион, а за цялата страна. Образованието е основата за успешно развитие на една нация, без него сме загубени.

Каква е Вашата цел на предстоящите избори – лична и партийна?

Личната ми цел се препокрива с тази на „Глас Народен”, за това съм част от тази партия. Фундаменталната цел е една: Изграждане на националната идентичност на Българина, която през последните 30 години е изгубена поради лицемерието на статуквото.

За какво ще се борите ако станете народен представител? Кои ще са водещите Ви приоритети?

Всички ние през последните 30 години сме въвлечени в един модел на управление, който е порочна практика на писане на програми, с които партиите обещават на под 50% от избирателите, а като влязат в управлението бързо забравят за тях. Решението на този проблем е в ръцете на останалите над 50% български граждани, които не гласуват и са оставили своя вот да бъде в полза на статуквото.  В тях е ключът за промяна на модела.  Със силата на своя вот, който е тяхното конституционно право, негласуващите могат да изметат статуквото.

Затова основната цел на ПП „Глас Народен” е, не да влезе на всяка цена в парламента, а да образова политически и активира негласуващите, за да изхвърлим  от парламента партиите и лицата на порочния модел на управление.

Втората ни основна цел е насочена  във възвръщане на националното самочувствие, самосъзнание и гордост. Различни от фалшивия и лицемерен патриотизъм с безумни лозунги: “България Над всичко!” Националното самочувствие и самосъзнание са в основата на  израстването на всяка нация. С тях ще дойде и жадуваното обединение. Нито президент, нито премиер, нито личност, могат да бъдат обединители на народа. Обединението може да бъде постигнато само със следване на идеал, а не на личност. Националният идеал, че сме древен народ с история и традиции, писменост и култура. Народ, който заслужава да живее добре и няма да търпи да бъде управляван лошо!

Третата основна цел на ПП „Глас Народен” е отстояване на духовните ценности и война с чалгата, като начин на мислене и поведение. Както в културата, така и в политиката. Война срещу невежеството и кича, самолюбието и селския тарикатлък, лакейщината и високомерието! Съпротива срещу циганизацията и изпростяването на нацията! Вярваме, че това са трите стълба, за изграждането на така жадуваното “българско общество”, което да може да се противопостави на 30-годишния модел на управление в България и да го промени по безкръвен начин.

От много години се говори за т.нар. „добруджанско лоби” в парламента, но и до сега то остава неосъществено. Вие бихте ли работили заедно с другите депутати от 8 МИР, макар и представители на други партии, в името на по-доброто бъдеще за региона?

Както винаги, така и сега ще кажа - работя и ще работя за Добруджа. Друг е въпросът другите за чий интерес ще работят. Ако имам съмишленици, независимо от коя партия са те, бих работил, но ако трябва да следвам техните идеали, със сигурност не. „Глас Народен” не е партия, която се продава и няма и да се продаде и този път. 

Сега е моментът за обръщението Ви към гражданите.  Защо да гласуват за Вас?

Защо да гласувате с №19 ли? Защото имаме цели за решаване на фундаментални проблеми, а именно: Негласуващите да се мобилизират срещу статуквото и бъдещите патерици. Да покажат избирателите, че искат да си запасят Българската идентичност. Да променим самосъзнанието си и изхвърлим чалгата от културата и политиката. Гласувайте за Глас Народен с №19! КОЙ ОСВЕН НАС!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!