81 лица с Ковид -19 са били хоспитализирани през изминалата седмица

81 лица с Ковид -19 са били хоспитализирани през изминалата седмица
За периода от 22 до 28 март на територията на област Добрич са регистрирани и проучени общо 478 случая на COVID-19, сочи справката на Регионална здравна инспекция.

Сред регистрираните има и медицински лица – двама лекари, 8 медицински сестри, 1 лаборант, четирима санитари и един рехабилитатор. В сферата на образованието регистрираните случаи за отчетния период са 10 учители, 8 ученици и едно лице – помощен персонал в детско заведение. Карантинирани като контактни са 18 деца и 1 лице от Детска градина № 9 в Добрич. 


Общият брой на изследваните с RT-PCR тестове и бързи антигенни тестове жители на областта в лаборатории в страната през изминалата седмица е 1045, а общият брой на поставените под карантина е 457 лица, отчитат още от РЗИ Добрич. От потвърдените за периода 478 случая, 81 лица са хоспитализирани, като 14 от тях – в Отделение за анестезия и интензивно лечение. Към 28 март заболяемостта в областта на 14-дневна база достигна 549,4 на 100 000 жители.


За пореден път Румен Русев – ВрИД областен управител на област Добрич, се обръща с апел към добруджанци да бъдат отговорни към своето здраве и здравето на близките и приятелите си. Само спазването на противоепидемичните мерки и дисциплина от всеки един ще ни помогнат да спрем ръста на разпространение на заболяването.


Продължава изпълнението на Националния имунизационен план, както и поставянето на ваксини на граждани, пожелали да бъдат имунизирани срещу коронавирус. За седмица - от 22 до 28 март поставените дози ваксини срещу COVID-19 в специализираните имунизационни кабинети в областта са 1195. Желаещите граждани да се имунизират, които не попадат в Първа, Втора или Трета фаза от Националния имунизационен план, могат да се обърнат към личния си лекар или да се регистрират в електронния портал. 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+