Зелена светлина за обучението на медицински сестри и акушерки в Добрич - слушайте днес по Радио 99!

Сутрешното предаване на Радио 99 започва точно в 9 часа, както винаги с темите, които вълнуват жителите на област Добрич.

Зелена светлина за обучението на медицински сестри и акушерки в Добрич - слушайте днес по Радио 99!

Ще чуете репортаж за решението, с което Общинският съвет в Добрич даде зелена светлина на идеята за откриване на филиал на Медицинския университет-Варна. Съветниците приеха предложението на общинската управа за възможността в бъдещия филиал да се провежда обучение на медицински сестри и акушерки. Мотивът е ясен – сериозен дефицит на медицински кадри: 96 свободни места за медицински сестри, 8 свободни позиции за акушерки, а голяма част от работещите в момента са в пенсионна или предпенсионна възраст.



Журналистът Николай Мирчев ще сподели идеята на Сдружение „Дишай, Добруджа!” за създаване на обособени жилищни зони в Добрич за подобряване на безопасността на движението. Сдружението е внесло в Общинския съвет предложение за предприемане на конкретни мерки  за създаване на по-добри и безопасни условия за движение в жилищните комплекси, насочени към предотвратяване на пътни инциденти.

Ще чуете и полезна информация за предстоящите избори на 4 април, тя се отнася за хората, които са в карантина или социална изолация заради Ковид-19. И, както винаги – актуални новини, любопитни факти за ставащото у нас и по света, хубава музика в ефира на Радио 99