Един сигнал е подаден до момента в РИК в Добрич

До 10 часа в РИК – Добрич е подаден един сигнал от гражданин, че в 7,00 ч. не му е било разрешено от СИК да упражни правото си на вот чрез машина за гласуване.

Един сигнал е подаден до момента в РИК в Добрич

Проблемът в случая е бил, че в 7 часа, когато гласоподавателят е чакал отварянето на секцията, все още машината не е била стартирана. 



„Надлежно разгледахме сигнала и указахме на СИК да допуска всеки до възможността машинно да упражни правото си вот, при желание от избирателите” – заяви председателят на РИК Цонка Велкова.

Тя призова за всички членове на СИК на територията на област Добрич да бъдат бдителни и внимателни.

„Получихме сигнали по телефон от различни секционни избирателни комисии за лица, притежаващи Удостовериня за гласуване на друго място, за които при справка в Дирекция ГРОН е установено, че ЕГН не отговаря. В тази връзка обръщаме внимание на всички членове на секционни избирателни комисии в областта да бъдат бдителни и внимателни. Препоръчваме при явяване на гласоподавател с Удостоверение за гласуване на друго място, първо да извършват справка в ГРОН и след това да допускат лицето да упражни правото си на вот, ако е регистрирано“ - посочи Велкова.