Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

120 км с колело, 5 км тичане с куче, каране на ролери, фитнес активности и изкачване на пирински връх са само част от спортните провокации на популярни личности в благотворителното събитие “Предизвикай се с кауза”

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

Актьорите Алек Алексиев, Дария Симеонова, Георги Златарев, Валентина Каролева, Яна Титова и Ники Илиев са част от популярните лица, които тази пролет ще се провокират със спортно предизвикателство с благотворителна кауза. Всички те са посланици на “Предизвикай се с кауза” - едно нестандартно спортно събитие, което ще се проведе на 30 май от различни точки на България и света. 



Целта на събитието е да обедини хиляди хора от страната и чужбина, които вярват, че образованието е ценност за цялото общество, като ги провокира в рамките на един ден да изпълнят лично спортно предизвикателство. Събитието се организира от фондация “Заедно в час” и е вдъхновено от примера на различни хора, които през годините подкрепят организацията през физически изпитания – участие в маратони, вело турове из Европа и др. Партньори на инициативата са технологичната компания Nexo, Garitage Park, Garitage sports center, зала “Левски София”, детска градина "Веселото Гардже", CrossFit Vitosha и BRUM Scooters.

“Предизвикай се с кауза” е отворено за хора на различни възрасти и без значение от тяхната физическа подготовка. Всички, желаещи да се включат, трябва да се регистрират предварително на сайта на събитието www.zaednovchas.bg/sport и да попълнят кратък формуляр. В регистрационната форма участниците избират от спортните категории – ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене или друга по избор. След това остава само да изпълнят своето предизвикателство до 30 май или на самата дата.

Учениците под 18 години и всички деца се включват в “Предизвикай се с кауза” без заплащане на билет дарение, като това позволява да се включат заедно със своите семейства или съученици в спортното събитие. 

Специално за ученици, класове и цели училища организаторите са подготвили и специално предизвикателство с акцент върху развиване на постоянство и стремеж за развитие. “Заедно в час” и фитнес специалистите от Chair Up ще споделят седмични видеа с упражнения за тренировка у дома, които ще помогнат на учениците да подобрят физическото си състояние, настроение и умение за фокусиране. Така учениците ще могат да се подготвят по-уверено за “Предизвикай се с кауза” на 30 май и да се борят със заседяванетоването около дистанционното обучение. При записване до 8 април във формата за училища тук, учениците могат да спечелят вдъхновяващо посещение от ултрамаратонеца Краси Георгиев в тяхното училище.