Добричката група "Funk Temptation" записа първата си авторска песен и видео към нея /ВИДЕО/

Добричката група "Funk Temptation" записа първата си авторска песен и клип. Парчето се казва „Fake World”, а видеото към него е записано в морската ни столица и училището по изкуствата в Добрич.

Добричката група "Funk Temptation" записа първата си авторска песен и видео към нея /ВИДЕО/

Повече за групата и нейното първо авторско парче ни разказва Яна Обретенова.



“Ние се събрахме още в училище. Бяхме в 8 клас като започнахме да свирим заедно. Групата се състои от 5 човека, аз съм главен вокал, свиря и на барабани. Барабанистката ни е Пламена, китаристката е Василена Георгиева, която е и автор на текста и музиката на нашата първа песен. Пианистката е Гергана Георгиева, тя свири и на саксофон. Басистът ни е Мартин Стоянов. В момента всички учим в Националната музикална академия, като трима от нас са 2 курс, а останалите първи”- сподели тя. 

Първата авторска песен на младежката група се казва Fake World, към нея младите музиканти са записали и видео.

„Успяхме да запишем песента с клипа, може би, за месец. През декември имахме някаква представа за песента, но нищо не беше готово и реално през януари записахме песента, с помощта на нашия преподавател по ударни -  Борислав Капитанов. Когато записът беше готов, записахме и клип с Христо Русев, снимахме във Варна и Добрич. Последната част на клипа е снимана в залата на училище „Климент Охридски”. Идеята на песента е, че в момента живеем в свят с много стереотипи и искаме да покажем, че трябва да сме истински, да обичаме това, което правим и да сме заедно, за да успеем да постигнем нещо. Има начин да променим този „Fake World”, в който живеем” – каза още Обретенова. 

Младите музиканти продължават да работят и по други авторски парчета и се надяват скоро да представят пред света своя първи авторски албум.

„Пожелаваме си нещата да се оправят и да имаме възможност да комуникираме с публиката на живо, защото това носи най-голямата емоция от това да си музикант” – каза в заключение Яна Обретенова.