Успял млад специалист по „Дентална медицина” предпочете Добрич пред възможностите на големия град

Д-р Полина Колева е на 27 години, родена и отраснала е в град Добрич. Учила е в ОУ „Христо Ботев” и Езиковата гимназия „Гео Милев”. Висшето си образование завършва в Медицинския университет "Проф. Д-р Параскев Стоянов" в град Варна.

Успял млад специалист по „Дентална медицина” предпочете Добрич пред възможностите на големия град

Причината младата жена да избере да се занимава именно с дентална медицина е близостта с хората. Д-р Колева споделя, че по време на шестгодишното си обучение е получила много полезна информация затова как функционира човешкият организъм и как може да помага по най-добрия начин на своите пациенти. 


Кариерата на д-р Колева започва в столицата, но тя решава да се върне в родния Добрич, където е семейство й. Нейният кабинет се намира до Младежкия център. 

Впечатленията й от пациентите в Добрич са, че те са по-спокойни от столичани и имат време да посетят лекар по дентална медицина.

Съветите на д-р Полина Колева за сияйна усмивка са редовна профилактика и здравословен начин на живот. 

„При възрастните е много важно редовното миене на зъбите и езика и отстраняването на зъбен камък на всеки 6 месеца. След прекарана вирусна инфекция винаги подменяйте четката за зъби с нова. Децата редовно трябва да посещават зъболекар след пробиването на 1-ия им зъб за профилактичен преглед и обучение как да поддържат добра орална хигиена, намаляване на приема на сладко и безалкохолни напитки, как да си мият зъбите от ранна детска възраст”- сподели д-р Колева. 

По думите й здравословното хранене също е фактор за здрава и красива усмивка. 

„Особено важен е приемът на повече плодове и зеленчуци и по-малко палмово масло. Не трябва да се приемат енергийни напитки, които са особено популярни при младежите, но се отразяват неблагоприятно на съзъбието. Your food is your medicine! Твоята храна е твоето лекарство.!” – каза в заключение д-р Полина Колева.