Мария Методиева: През май в Чудната градина ще има килим от цветя!

“В Чудната градина пролетта е начало на нова работа. Времето все още е хладно, но дейностите вече са в ход. В момента много усилено си отглеждаме разсадите за цветя и зеленчуци. Най-рано – през април и в началото на май, ще се появят цветята.”

Мария Методиева: През май в Чудната градина ще има килим от цветя!

Това съобщи за Добрич Онлайн Мария Методиева – председател на Фондация “Свети Николай Чудотворец” в Добрич, която е инициатор на проекта “Чудната градина”. Както е добре известно, проектът е насочен към създаване на заетост на хора, предимно младежи,  с интелектуални затруднения.



През май изборът на пролетни цветя ще е най-голям и който посети Чудната градина, ще види един красив пъстроцветен килим, каза Мария Методиева. Успоредно с това започва и подготовката на разсада за ранно зеле, което се очаква да е готово в края на май и началото на юни. “Колкото и да е трудно за вярване, миналата година за нас беше особено успешна, защото успяхме да продадем цялата си продукция. Но най-големият ни успех е, че всички останахме здрави в годината на Ковид-пандемия” – допълни Мария Методиева.

Тя разказа и за подготовката на зеленчуковия разсад. Тази година в оранжериите освен домати и краставици, ще се отглеждат пипер, люти чушки, патладжан и тиквички. Всяко ъгълче от градината се използва за производството на цветя и зеленчуци. Екипът на Чудната градина е благодарен за подкрепата на гражданите на Добрич, които като клиенти изкупуват произведените цветя и зеленчуци. „Благодарим на Община Добрич и на Общинския съвет за подкрепата за ползване на безлихвен кредит, с който да осигурим заетост на работещите младежи още шест месеца“ - каза Мария Методиева.

В Чудната градина подготвят и малки красиви градинки, оформени с райграс, и се надяват да завърши създаването и на детския кът, което ще превърне градината в още по-привлекателно място. Всички стискат палци за хубаво време, за да произведат добра продукция и през лятото, и наесен.