От понеделник учениците в начален етап се връщат в класните стаи

От понеделник учениците в начален етап се връщат в класните стаи
Учениците от първи до четвърти клас се връщат в училищата от 12 април. Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев.

"Присъственото обучение се връща към схемата от преди 12 март. Тоест всички ученици от 1 до четвърти клас се връщат, както и три класа от 5 до 12 клас. Ще продължим графика, който прекъснахме, и ще върнем учениците от 7-ми, 8-ми и 10-клас", поясни той.


Ако ситуацията позволява, от 26 април в клас ще се върнат учениците от 5-ти, 9-ти и 12 клас. Зрелостниците ще приключат по-рано учебната година. За тях графикът ще е от 26 април до 14 май.


"Това няма да го видите в заповедта, тъй като тя ще обхване периода на извънредните мерки - тоест до 30 април. Подчертавам, че това е силно зависимо от общото решение за налагане на мерки. Като цяло ситуацията в системана на образованието е следната - при съпоставими общи стойности спрямо ноември, ситуацията е близо два пъти по-добра. Два пъти по-малко са заразените учители и ученици", каза още Вълчев.


Ще бъдат възстановени дуалните форми на обучение в предприята, както и практическите занятия и индивидуалните изпити и дейности.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+