Бойко Борисов се отказа от депутатското място

Премиерът Бойко Борисов разкри, че е подал заявление до ЦИК и се отказва да е народен представител. Това стана ясно от негово видео във Facebook, където инспектира укрепителните работи по пътя за Рилския манастир, който беше затворен заради свлачища.

Бойко Борисов се отказа от депутатското място

По думите му, въпреки че е спечелил лидерските битки в двата многомандатни района, в които е избран, не му е необходимо да се ползва с депутатски имунитет.



"Днес подадох заявление до ЦИК и се отказах от мястото си като народен представител и в двата многомандатни района, от които бях избран, въпреки че спечелих лидерските двубои. Като министър-председател не съм имал имунитет и сега не ми е нужен. ГЕРБ спечели изборите в 24 от 31 района, а опонентите ни в по 3, 2 и 1. Изборите се провеждат, за да се направи правителство и да има стабилно управление, за да може това, което политиците говорят, да го изпълняват. Нека да се уважаваме - зад всеки един политик стоят гласовете на много хора. Призивът ми е да не се обиждат избирателите – всички сме български граждани", апелира премиерът.

По-рано през деня Тома Биков от ГЕРБ разкри пред БНТ, че партията има готовност да номинира и издигне 5 души за поста на министър-председател.

"Предстои да се реши кой ще бъде в преговорния екип. Имаме готовност за правителство с политици, но и с неполитически лица. Не на всяка цена искаме да бъде в управлението. Със сигурност ни трябват поне 121 депутати. Готови сме да проведем разговори с всички, да се съобразим с част от техните предложения", коментира Тома Биков.