За живота, за хората и за птиците - слушайте днес по Радио 99!

Най-напред ще чуете за извънредното заседание на Общинския съвет в Каварна. То се проведе по повод искането на група общински съветници да бъде освободен от поста му председателят на местния парламент инж. Йордан Стоянов.

За живота, за хората и за птиците - слушайте днес по Радио 99!

След бурни дебати, разисквания и коментари при гласуването Стоянов запази председателския си пост. Наш репортер беше на горещата сесия в крайморския град и подготви репортаж за дискусиите в залата. 



Гост в петъчната ни рубрика „Да си говорим на ТИ” ще е кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров. С него ще разговаряме за нещата от живота; за решенията, които вземаме в определен момент; за избора да  се върнеш в родния си град, след като си имал успешна кариера в чужбина; за предизвикателството да се кандидатираш за кмет на община и да спечелиш и втори мандат; за семейството и свободното време и др. 

Ще поговорим и за зимуващите птици в крайморските райони на Добруджа. За резултатите от петмесечния мониторинг  ще чуем мнението на експерта от Българското дружество за защита на птиците Михаил Илиев, според когото през тази зима е отчетена необичайно ниска численост на червеногушите гъски.

Тези и още много интересни теми в ефира на Радио 99 всеки делничен ден точно в 9 часа.