Великденска украса радва жителите на община Тервел

Община Тервел продължава традицията да превръща двата градски фонтана в сцена за снимки, променяща облика си в навечерието на всеки празник.

Великденска украса радва жителите на община Тервел

Големият фонтан е превърнат във великденска сцена, а на около него са поставена светещи яйца и арка. Композиция за снимки е направена на малкия фонтан, а голям венец  краси  площада пред сградата на Общината, Пейки в градинката до фонтаните и в градския парк също внасят празнично настроение с украсата си. 



Всичко това е изработено от сръчните ръце, будните умове и желанието да бъде правено добро за другите на „Творческия екип по украсите“. В него участват  Добринка Цонева - приложник и образователен медиатор в ДГ „Здравец“, учителите и персонала на детското заведение, с идеите и участието на директора Диана Йорданова, Явор Радев, който изработи дървената арка.  Аранжировката на венците и двете пейки е дело на Мариана Петкова , Ангелина Станкова и шофьорите на автобуси Веселин Господинов, Димитър Вълчев и Диян Йорданов.

Металните конструкции са изработка на Хиньо Иванов.

Пирамидките на малкия фонтан са декорирани от Красимир Славов.

В работата се включиха още работниците по поддръжка от детските градини в Тервел Недко, Рафкъ, Красимир, майсторите Ибрям, Емил и Мейзан, работниците от чистотата, Иван Костадинов и Венко Стратиев от претоварна станция, както и Пенчо Пенчев от общината.

Цялостната концепция на украсата, както на всички подобни декоративни елементи в града и организацията по работата й са дело на двамата зам.кметове – Дияна Илиева и Велчо Велчев и на Севдалина Колева – Директор на дирекция в общината.