Седем HD камери за видеонаблюдение бяха монтирани в с. Спасово

Седем HD камери за видеонаблюдение бяха монтирани в с. Спасово
През миналата седмица в село Спасово бяха монтирани и инсталирани седем HD камери за видеонаблюдение. Устройствата са от типа Security CCTV Camera – HD Infrared Waterproof и са разположени на няколко възлови места в селото.

Всички камери са поставени на стълбовете за улично осветление, като няколко от тях обхващат периметъра в центъра на селото – около пощата, кметството и читалището. Другите са монтирани на входно-изходните пътни артерии на Спасово по посока селата Кардам, Сърнино, Дуранкулак и Вичово. Предавателите и записващите устройства се намират в кметството на село Спасово, като записите могат да бъдат съхранявани на хард диск за период от две седмици.


Преди време шест камери за видеонаблюдение бяха монтирани в периметъра на НЧ „Отец Паисий – 1897“ в селото. Сега се поставят нови седем, като целта е битовата престъпност да намалее. „Все по-често видеонаблюдението в малките населени места се превръща в основен способ за разкриване на престъпления. Дребните кражби са често явление в нашето село. Освен това редовно предоставяме записи на полицията и на граничните власти, тъй като тук са засичани и имигранти“, заяви Андреан Симеонов, кмет на село Спасово.    


Хората в селото одобряват поставянето на локално видеонаблюдение, тъй като разбират, че основната идея е да се осигури безопасност и защита на местното население и жителите да водят спокоен живот.


Освен за по-сериозни престъпления видеозаписите служат най-вече и за установяване на хулигански прояви, които по принцип остават ненаказани. Новите камери работят в безжична мрежа. Инвестицията струва 4 483 лева и е по капиталовата програма на Община Генерал Тошево.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+