Благодарствени писма към лекарите изпратиха пациенти на Ковид отделенията в Добрич

Лекарите и медицинският персонал на Ковид сектора към „МБАЛ-Добрич“ АД се радват на благодарствени писма от свои пациенти. Вече излекувани от коронавирусната инфекция не пропуснаха да изкажат своята признателност към труда и професионализма на работещите в Ковид отделението.

Благодарствени писма към лекарите изпратиха пациенти на Ковид отделенията в Добрич

Част от тях признават, че едва ли биха успели да разпознаят своите „ангели“ в бели престилки навън, тъй като са свикнали да ги виждат в защитни облекла, но не скриват възхищението си от положените грижи и внимание,  докато са били на лечение в здравното заведение. 



В Ковид секторите за неусложнени пациенти на „МБАЛ-Добрич“ АД работят около 20 лекари и още толкова медицински сестри, като смените им са с продължителност от 12 часа. Те обслужват общо 105 легла, които в напрегнатата обстановка през последните седмици са заети почти напълно. 

За най-сложните случаи - тези, които са постъпили за лечение в Ковид сектора на ОАИЛ, грижи полагат шестима лекари и 10 медицински сестри. 

Екипът на „МБАЛ-Добрич“ АД също благодари за милите думи и жеста на внимание. „Да се грижиш за живота и здравето на хората е призвание, което макар и в трудни времена, ние не забравяме. Заедно можем да се справим!”, заявиха медицинските работници.