Изложба от уникални творби представят възпитаниците на Общинския детски комплекс в Каварна

Възпитаниците на Общинския детски комплекс в Каварна зарадваха жителите и гостите на града с изложба на сътворените от тях творби. Експозицията отвори врати в Деня на Земята и може да бъде разгледана до 24 май.

Изложба от уникални творби представят възпитаниците на Общинския детски комплекс в Каварна

Във фоайето и в една от залите са представени акварели, мозайки с природни материали, квилинг-техника, керамика, стъклописи – всички, сътворени с таланта и от сръчните ръце на малките творци.


Сред възпитаниците на Центъра за подкрепа на личностното развитие – ОДК, са ученици от 1 до 12 клас и деца, които все още не ходят на училище. Всяка творба е напълно уникална, дори когато децата са работили по една и съща тема. Цветя, птици и пролетни мотиви са пресъздадени с различни форми на изкуството. Те впечатляват с точност на изпълнението и детайлност.

Общинският детски комплекс е разположен в бившата сграда на НУ „Братя Миладинови“. Двуетажната сграда позволява на всички форми на извънучилищна дейност да разгърнат пълния си потенциал в модерно оборудвани специализирани кабинети. На първия етаж има зала с постоянна експозиция. В нея са подредени малка част от творбите – дело на дългогодишната работа на педагози и ученици. Прекрачилите този праг трудно могат да повярват, че наистина всичко е сътворено от детската фантазия и ръчички.

В Центъра работят Десислава Якимова, която води клуб „Журналист“, Тодор Червеняков – Школа по керамика, Ивелина Георгиева – изобразително изкуства, Сидерина Йорданова – Школа по приложни изкуства, Нурел Нуриев – екологичен Клуб „Птиците“. 

Заедно с директора Евдокия Енчева, педагозите вдъхновяват младите таланти, които посещават извънкласните занимания с огромно желание. Всички форми на обучение са напълно безплатни за децата.

В Деня на Земята беше отпечатан и разпространен и последния брой на вестник „Голямото междучасие“. Пълноцветното, луксозно издание, се списва изцяло от членовете на клуб „Журналист“.