Малчуганите от Детска градина „Радост” участваха в еко ревю с костюми от рециклирани материали

Днес ДГ №20 „Радост“ се превърна в моден подиум. Децата дефилираха в еко-костюми на персонажи от приказки, герои от анимационни филми, исторически личности, животни, насекоми, играчки, сезони и разнообразни фантазни образи.

Малчуганите от Детска градина „Радост” участваха в еко ревю с костюми от рециклирани материали

Детските занимални бяха превърнати в мини зали за партита, в които несигурно пристъпваха малки макенени,  звучеше музика, кипеше надпревара, оценяваха се костюми под ръководство на учителите, които също бяха в специални еко-тоалети. Всички деца получиха грамоти за участие и бяха класирани най-оригиналните костюми, които получиха допълнителна грамота и малки подаръци от детската градина.



Костюмите бяха изработени от родителите, които съпреживяваха емоциите, но за съжаление не присъстваха. За тях учителите снимаха клипове и правиха снимки, които ще публикуват в социалните мрежи.

Изявата е част от екологичното образование на децата в детската градина и предвидените събития по повод Деня на Земята, с послание към всички хора за опазване на планетата Земя, защото „Навсякъде има живот“.