Близо сто жители на Генерал Тошево се включиха в пролетното почистване в града

Близо сто жители на Генерал Тошево се включиха в пролетното почистване в града
Днес, точно преди един от най-светлите християнски празници – Великден, в град Генерал Тошево, се проведе пролетно почистване.

Инициативата дойде като логичен резултат на многото постъпили искания и предложения от самите граждани през последните седмици. Както всички знаят преди време една от националните телевизии организираше кампанията „Да изчистим България за един ден“. С настъпването на световната пандемия от коронавирус COVID – 19 обаче, осъществяването на тази хубава идея стана почти невъзможно. Затова Община Генерал Тошево предприе смелия ход сама да проведе подобно мероприятие.


Администрацията в града осигури ръкавици и чували за всеки желаещ да се включи в почистването, както и специализиран транспорт за извозване на събраните отпадъци. Мястото на почистване беше предварително определено и обявено – лесопарка в града.


В акцията освен кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров и неговият екип, се включиха и много служители от Общинска администрация, Държавно горско стопанство и други институции, както и деца от училища и детски градини и съвестни граждани. 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+