Съдийската колегия по баскетбол в Генерал Тошево отбеляза своята 35-годишнина

За празничното събитие пристигнаха много популярни имена от родния баскетбол – бивши и настоящи треньори, баскетболисти и съдии. Проявата беше лично уважена от кмета на общината Валентин Димитров.

Съдийската колегия по баскетбол в Генерал Тошево отбеляза своята 35-годишнина

Всички съдии и секретари на Съдийската колегия в града получиха плакети, а гостите на събитието не пропуснаха възможността да поздравят тези, които работят усилено за развитието на спорта и по-специално на съдийството в града. 



Генерал Тошево разполага с една от най-добрите Съдийски колегии в Североизточна България. Реферите ръководят успешно двубои от първенствата по баскетбол във всички възрастови групи при мъжете и жените. Всеки уикенд градът приема двубои от първенствата при подрастващите. В недалечното минало Генерал Тошево имаше двама съдии на най-високо ниво – Васил Добрев и Ивелин Тонков, които сега са дежурни делегати. Техен последовател е Димитър Георгиев, който е сред най-добрите рефери в НБЛ – най-високото ниво на баскетбола у нас при мъжете. Владимир Вълчев и Евстати Петров пък ръководят двубои в ББЛ.

По време на празника беше организиран демонстративен Двубой на звездите, който се реализира за първи път. Участие в него взеха най-добрите 20 момчета до 14-годишна възраст от Зона „Добруджа“, разпределени в четири отбора от по пет баскетболиста от градовете Варна, Русе, Търговище, Силистра, Разград, Добрич, Балчик и Генерал Тошево. Момчетата направиха страхотно шоу и демонстрираха своите заложби пред погледите на именитите гости. Отборите бяха водени от старши треньорите П. Дечев, Д. Цонев, Д. Димитров и С. Стоев, като всеки от тях заедно с всички баскетболисти, получиха от кмета на община Генерал Тошево Валентин Димитров възпоменателен медал и почетна грамота за своето участие в Мача на звездите.

На тържественото събитие председателят на местната Съдийска колегия Васил Добрев получи плакет за принос към развитието на баскетболната игра и съдийството в региона.