Деница Сачева е избрана за член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ

Областният координатор на ПП ГЕРБ за Добрич и бивш социален министър Деница Сачева е избрана за член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Деница Сачева е избрана за член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ

Националното събрание на ГЕРБ реши да увеличи ръководството на Изпълнителната комисия от 11 на 15 членове. Новите членове, освен Фандъкова и Николов, са Иван Тотев, Деница Сачева, Тодор Кръстев, който е председател на софийската организация и Илтер Садъков,- депутат от Шумен, Вежди Рашидов, Костадин Ангелов – здравният министър в оставка. В Комисията остават Цвета Караянчева, Даниела Дариткова, Живко Тодоров и Тодор Тодоров.



От Изпълнителната комисия на ГЕРБ бяха освободени Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев.

В речта си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отчете постиженията на партията и правителството „Борисов 3“ и заяви, че хората оценяват това, което партията е постигнала. Пред форума на ГЕРБ той заяви, че ще е пагубно за държавата, ако и след предсрочните избори не се излъчи правителство и поиска гаранции за честността на вота.

Борисов обеща пълна дигитализация, ако партията управлява отново страната.

„С тези избори народът им даде да разберат - и на едните, и на другите, че искат да ви има, не искат да ви изчегъртат. Направеното е много. Това, което ще направим е ясно. Следващите една година , не повече, ако хората изберат нас и ние участваме в правителство, гишетата трябва да ги премахнем. Дано новото правителство осигури честни избори, както ние, да не допуснат през машините хакерите да направят някаква беля. Ние ще бдим, разбира се, но чувам подобни приказки“.

По-рано вицепремиерът в оставка Томислав Дончев категорично обяви, че промени в ръководството са необходими.

Политическият актив на ГЕРБ се събира точно два месеца преди обявената от президента Радев дата за предсрочните парламентарни избори.